Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση καθυστερεί, η κοινωνία βρίσκεται σε μία διαρκή ομηρία

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση καθυστερεί, η κοινωνία βρίσκεται σε μία διαρκή ομηρία
«Να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση σοβαρά και με εναλλακτικές προτάσεις και να αποφύγει νέα υφεσιακά μέτρα»
Ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί την κυβέρνηση για κωλυσιεργία, η οποία έχει και τις ανάλογες συνέπειες, εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.
«Μετά την αρνητική εξέλιξη στην Σύνοδο Κορυφής για τους πρόσφυγες, έρχεται και η σοβαρή καθυστέρηση στην αξιολόγηση του Προγράμματος (που οι ίδιοι υπέγραψαν) και στην εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που απαριθμεί και τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται.
«Η κυβέρνηση χάνει χρόνο, πόρους και δυνατότητες, καθυστερεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη, αδυνατεί να πάρει θετικές πρωτοβουλίες για επενδύσεις.
Η κοινωνία, ο λαός, αγωνιούν και δεν μπορεί να βρίσκονται σε μια διαρκή ομηρία.
Οι 650.000 δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ ακόμη περιμένουν. Τώρα το Υπουργείο επαναλαμβάνει το «από Δευτέρα».
Οι δανειολήπτες ανησυχούν για τον κίνδυνο πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που πλήττονται από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, και οι χιλιάδες ηλικιωμένοι που υφίστανται την αύξηση του ΦΠΑ στα γηροκομεία, υφίστανται εμπαιγμό από τους αρμόδιους Υπουργούς.
Στο Ασφαλιστικό ο Υπουργός Εργασίας κάθε ημέρα ανακοινώνει και βαρύτερες ρυθμίσεις.
Τώρα απειλεί να οδηγήσει σε πλήρη ασφυξία μετά τα capital controls τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, προαναγγέλλοντας αυξήσεις εισφορών».
Το ΠΑΣΟΚ καλεί, λοιπόν, την κυβέρνηση να «διαπραγματευθεί σοβαρά και με εναλλακτικές προτάσεις με τους εταίρους για όλα τα μείζονα ζητήματα και να αποφύγει νέα υφεσιακά μέτρα, και επώδυνες παρεμβάσεις για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα εξής.
«Να επιταχύνει την διαδικασία αξιολόγησης του προγράμματος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους.
Να δοθούν τώρα, άμεσα τα οικογενειακά επιδόματα στους 650.000 δικαιούχους του ΟΓΑ. Χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Να μην κάνει ούτε βήμα πίσω η κυβέρνηση από τις ρυθμίσεις προστασίας, που φέρουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ (Νόμος Κατσέλη), για την προστασία της Α’ κατοικίας των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών.
Να ακυρώσει την επιβολή ΦΠΑ στην Εκπαίδευση και την αύξησή του στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα στηρίξει στην Βουλή –σε συντονισμό με τα άλλα κόμματα- την Νομοθετική Ακύρωση αυτού του μέτρου που πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.
Να καταθέσει επιτέλους ο Υπουργός Εργασίας τις προτάσεις του για το μείζον θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος διάλογος που θα εγγυηθεί ένα σύστημα βιώσιμο, δίκαιο και με αξιοπρεπείς συντάξεις».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης