Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Αν το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια συνεχιστεί το βάρος θα περάσει στους φορολογούμενους

Χατζηδάκης (ΝΔ): Αν το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια συνεχιστεί το βάρος θα περάσει στους φορολογούμενους
«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά η ίδια προκάλεσε το πρόβλημα, το οποίο καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης 
«Αν το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια συνεχιστεί το βάρος θα περάσει στους φορολογούμενους», προειδοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας πως «τίποτα δεν είναι δωρεάν».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες, επιρρίπτοντας ευθύνες και στις προεκλογικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για σεισάχθεια.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε με τις ρυθμίσεις της ΝΔ για τα κόκκινα δάνεια «δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός».
Ερωτηθείς σχετικά επεσήμανε πως «πρέπει να δείξουμε τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία για αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν, αλλά να ξεχωρίσουμε τους μπαταχτσήδες».
Ως προς την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών σχολίασε πως «η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά η ίδια προκάλεσε το πρόβλημα, το οποίο καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι».
«Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει ακόμα και τη δική μας προσπάθεια για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο σε συνεργασία με τη Γαλλία και τη Γερμανία», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ αποκάλεσε «απλά ανεφάρμοστη» την ιδέα του κ. Δραγασάκη για παράλληλο τραπεζικό σύστημα, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα.
«Καλές οι ιδέες για συνεταιριστικές ή αναπτυξιακές τράπεζες αλλά δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τις κανονικές», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης