Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα είναι καλύτερη και πιο συνεκτική από την προηγούμενη

Παπαδημούλης: Η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα είναι καλύτερη και πιο συνεκτική από την προηγούμενη
Όσοι έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα, δεν πρόκειται να χάσουν την πρώτη τους κατοικία., τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Καλύτερη και πιο συνεκτική από την πρώτη, χαρακτήρισε τη δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, επισημαίνοντας ότι «προσπαθεί να υλοποιήσει αυτή τη δύσκολη συμφωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Πρόσθεσε ακόμη ότι το κλίμα στις Βρυξέλλες είναι καλύτερο και για την Ελλάδα και για την κυβέρνηση από ό,τι πριν από μερικούς μήνες, για να τονίσει ότι «κατά τα άλλα, ο Νοέμβριος είναι ένας πολύ βαρύς μήνας με μεγάλες απαιτήσεις, καθώς περίπου το μισό του τρίτου μνημονίου πρέπει να υλοποιηθεί ή να δρομολογηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες».
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο νομίζω ότι χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή και συνοχή, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.
Σε ό,τι αφορά τα ισοδύναμα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι απαιτείται φειδώ. Ο πληθωρισμός περί ισοδυνάμων δεν ωφελεί και δεύτερον, αυτό είναι δουλειά πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων: του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου. Όποιοι, εκτός αυτών, μιλούν για τα ισοδύναμα δεν ωφελούν».
Τόνισε ακόμη ότι απαιτείται φειδώ και προτεραιότητες, «δεν μπορείς να αναζητήσεις ισοδύναμα σε πενήντα θέματα, πρέπει να επιλεγούν τα θέματα με προσοχή».
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «δηλώσεις, πολύ περισσότερο αναρμοδίων, γύρω από ιδέες δεν ωφελούν. Όποιος έχει κάποια ιδέα, καλό είναι να την καταθέτει στον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο».
Όσον αφορά το προσφυγικό, τόνισε ότι η Ευρώπη αρνείται να το αντιμετωπίσει με μια ενιαία και βιώσιμη λύση.
«Το προσφυγικό, πέρα από την ανθρωπιστική του πλευρά -που είναι η κυρίαρχη-, έχει και οικονομικό κόστος και με ξαφνιάζει δυσάρεστα το γεγονός ότι κάποιοι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν υπολογίσει ακριβώς πόσα χρειάζεται να δώσουν στην Τουρκία -και μιλούν για 3 δισ.-, αλλά δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο για το βάρος που δέχεται η Ελλάδα», σημείωσε.
«Η καρδιά του προβλήματος, όμως, είναι ότι η Ευρώπη αρνείται και αναβάλλει μέχρι τώρα να αντιμετωπίσει το θέμα όπως πρέπει, με μια ενιαία, ευρωπαϊκή, βιώσιμη λύση και αυτό προσθέτει στην πλάτη της ελληνικής κοινωνίας μια επιπλέον επιβάρυνση».
Μάλιστα, δήλωσε υπερήφανος, «γιατί οι Έλληνες -παρά την κρίση και την ανεργία- συμπαραστέκονται με ανθρωπιά στους πρόσφυγες, ενώ χώρες όπως η Δανία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία αρνούνται να τους δεχτούν.
Αν δεν δοθεί μια ευρωπαϊκή απάντηση στο θέμα και αντί γι’ αυτό έχουμε ρατσισμό, εθνικισμό και κατακερματισμό, τότε θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα».
Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στο θέμα των πλειστηριασμών, τονίζοντας ότι όσοι έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα, δεν πρόκειται να χάσουν την πρώτη τους κατοικία.
Οι άνθρωποι που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα αποκλείεται να χάσουν την πρώτη τους κατοικία, αυτό δεν πρόκειται να γίνει, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να προστατευθούν τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».
Αυτό δεν είναι μόνο κοινωνικά επιβεβλημένο είναι και οικονομικά λογικό, γιατί το αντίθετο θα οδηγούσε σε μια πλήρη κατάρρευση της αγοράς ακινήτων και σε αχρήστευση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς θα γέμιζε το χαρτοφυλάκιό τους από απαξιωμένα ακίνητα, τόνισε.
«Χρειάζεται λοιπόν -και εκτιμώ ότι έχουν γίνει βήματα- αυτός ο έντιμος συμβιβασμός, για τον οποίο μίλησε ο Ε. Τσακαλώτος, προκειμένου να προστατευθούν τα μικρά και μεσαία νοικοκυριά και ταυτόχρονα, όσοι έχουν και δεν πληρώνουν, να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις και διακανονισμούς, ώστε να μειωθούν τα ποσοστά των κόκκινων δανείων.
Είναι κοινό συμφέρον και της Ελλάδας και των δανειστών να βρεθεί μια λογική λύση σε αυτό το θέμα, ώστε να αρχίσουν να επιστρέφουν δισεκατομμύρια ευρώ καταθέσεων στις τράπεζες. Κι αυτό είναι προϋπόθεση για να περάσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2ο εξάμηνο του 2016», σημείωσε.
Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις, σημείωσε ότι οφείλουμε να ακούμε τα αιτήματα των κινητοποιήσεων και όπου είναι εφικτό να τα ικανοποιούμε.
«Οι κινητοποιήσεις είναι λογικές και αναμενόμενες σε μια δημοκρατία», τόνισε και πρόσθεσε ότι «είναι δικαιολογημένη η κινητοποίηση της ΠΝΟ, αλλά είναι εντελώς ακατανόητη η απόφαση να μην εξαιρέσουν από την απεργία τα πλοία που κινούνται για να μεταφέρουν πρόσφυγες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης