Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την Τετάρτη η πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα, παρουσία Τσίπρα, Αβραμόπουλου και Schulz

Την Τετάρτη η πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα, παρουσία Τσίπρα, Αβραμόπουλου και Schulz
Πρόκειται για 6 οικογένειες με μικρά παιδιά (μεταξύ αυτών και παιδιά με ειδικές ανάγκες), από τις οποίες οι τέσσερις οικογένειες είναι από τη Συρία και οι δύο από το Ιράκ
Την Τετάρτη το πρωί θα λάβει χώρα η πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα το Λουξεμβούργο.
Ειδικότερα, θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι πρώτοι 30 πρόσφυγες από την Ελλάδα, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στο Λουξεμβούργο.
Πρόκειται για 6 οικογένειες με μικρά παιδιά (μεταξύ αυτών και παιδιά με ειδικές ανάγκες), από τις οποίες οι τέσσερις οικογένειες είναι από τη Συρία και οι δύο από το Ιράκ.
Στην τελετή που θα προηγηθεί της μετεγκατάστασης θα παραστούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο επίτροπος για θέματα μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Jean Asselborn και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 8.30 το πρωί, με πτήση της Aegean και προορισμό τις Βρυξέλλες.
Από εκεί οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν στο Λουξεμβούργο με λεωφορείο.
Στο ταξίδι θα συνοδεύονται από εκπρόσωπο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόσφυγες βρέθηκαν σήμερα στην Υπηρεσία Ασύλου, όπου ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού από συνεργάτες της υπηρεσίας και του ΔΟΜ, καθώς και για τη ζωή στο Λουξεμβούργο από εκπρόσωπο της χώρας.
Σημειώνεται ότι ενδιαφέρον για μετεγκατάσταση προσφύγων έχουν εκδηλώσει, επίσης, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Κύπρος, η Γερμανία, η Λιθουανία και η Φινλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης