Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Ένα μεγάλο δώρο 10 δισ. ευρώ η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - Το έκανε ανερυθρίαστα η κυβέρνηση

Λαφαζάνης: Ένα μεγάλο δώρο 10 δισ. ευρώ η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - Το έκανε ανερυθρίαστα η κυβέρνηση
Μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και μεγαλύτερο κύμα λουκέτων βλέπει ο επικεφαλής της ΛΑΕ
Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε από την Πάτρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και τη γενικότερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας έδωσε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ Αχαϊας και ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής.
«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι ένα μεγάλο δώρο περίπου 10 δισ. ευρώ, το οποίο ανερυθρίαστα και κυνικά έκανε η κυβέρνηση από κοινού με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, και Ένωση Κεντρώων, στο τραπεζικό κεφάλαιο.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι το τραπεζικό κεφάλαιο είναι πάνω και η κυβέρνηση μαζί με τα μνημονιακά κόμματα από κάτω, να ακολουθούν πειθήνια τις προσταγές των τραπεζών και των πιστωτών.
Αυτή η ανακεφαλαιοποίηση, με λεφτά του πενόμενου και υπεροφορολογούμενου λαού, θα οδηγήσει και σε πλήρη, σχεδόν αφελληνισμό το τραπεζικό σύστημα και στον έλεγχο του μετοχικού κεφαλαίου και των διοικήσεων των τραπεζών από ξένα κερδοσκοπικά funds.
Μόνη απάντηση για τις τράπεζες είναι η άμεση εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση τους από μια κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να θέσει τις τράπεζες αποκλειστικά στην υπηρεσία της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας''.
Με τις τράπεζες σε κερδοσκοπικά χέρια, οι απαράδεκτες προβλέψεις του τρίτου μνημονίου για τα κόκκινα δάνεια, θα οδηγήσουν σε μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και σε ακόμα μεγαλύτερο κύμα ''λουκέτων'' μικρομεσαίων επιχειρήσεων'.
Αυτές τις ώρες η Ελλάδα χρειάζεται τολμηρά ριζοσπαστικά μέτρα για να αντιμετωπισθεί το μη βιώσιμο και απεχθές δημόσιο χρέος και το δυσβάσταχτο ασήκωτο ιδιωτικό χρέος, πρώτα απ' όλα των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων'.
Πρέπει να σταματήσει η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους και με όπλο αυτό, να διαπραγματευτούμε τη διαγραφή του χρέους συνολικά ή τουλάχιστον του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του, διεκδικώντας ταυτόχρονα, το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές επανορθώσεις, τα οποία η κυβέρνηση πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.
Να προχωρήσει μια γενναία διαγραφή και ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών πρώτα απ' όλα των αδύνατων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Μια νέα σεισάχθεια, η οποία είναι επείγουσα όχι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους αλλά και γιατί είναι προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Και τέλος, είναι ανάγκη να σταματήσει η τρομοκρατία γύρω από την προοπτική του εθνικού νομίσματος και να ανοίξει μια μεγάλη υπεύθυνη συζήτηση, με επιχειρήματα και όχι αφορισμούς, σχετικά με την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Μια Ελλάδα εκτός ευρωζώνης δεν συνιστά καταστροφή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης