Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοβελώνη: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει το συμφέρον των πολιτών πάνω από αυτό των τραπεζών

Χρυσοβελώνη: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει το συμφέρον των πολιτών πάνω από αυτό των τραπεζών
Οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν το άρθρο 52 του πολυνομοσχεδίου για τη φορολόγηση των ελληνικών εταιριών ζυθοποιίας
Στη μέριμνα που θα υπάρξει για τους δανειολήπτες στάθηκε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις απαιτήσεις των δανειστών για την πρώτη κατοικία.
«Η λύση στο θέμα των στεγαστικών δανείων θα πρέπει να ικανοποιεί και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα αλλά και τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης που αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικό πρόβλημα, δεδομένου ότι αυτά τα δάνεια λήφθηκαν όταν η οικονομική και εισοδηματική τους κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική και σήμερα έχει αλλάξει, όχι όμως με δική τους ευθύνη και υπαιτιότητα» υποστήριξε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση βάζει πάνω από όλα το συμφέρον των πολιτών.
«Θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση και λύση από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα των κόκκινων δανείων, που αφορά και στα στεγαστικά και στα επιχειρηματικά, και να μην περιοριστούμε σε ευχολόγια.
Αυτά που πρότειναν οι εκπρόσωποι των δανειστών σχετικά με την πρώτη κατοικία είναι επιεικώς απαράδεκτα.
Η πολύ μεγάλη διαφορά αυτής της κυβέρνησης με τις προηγούμενες με αφορμή και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προέτασσαν πάντα το συμφέρον των τραπεζών σε βάρος των πολιτών, ενώ αντίθετα για τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκείνο που προέχει είναι το συμφέρον των πολιτών».
Η Χρυσοβελώνη που μίλησε στην ΕΡΤ και το MEGA υποστήριξε επίσης ότι οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν το άρθρο 52 του πολυνομοσχεδίου για τη φορολόγηση των εταιριών ζυθοποιίας.
«Οι ΑΝΕΛ ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή διά του προέδρου μας ότι δεν θα ψηφίσουμε το άρθρο 52 του πολυνομοσχεδίου σχετικά με τη φορολόγηση των ελληνικών εταιριών ζυθοποιίας.
Θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τις μικρές ζυθοποιίες που υπάρχουν ανά την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα υπάρχει στη Θράκη.
Οι επιχειρήσεις αυτές δίνουν θέσεις απασχόλησης και συντηρούν πολλές οικογένειες.
Η επιβολή ενός τέτοιου φόρου θα θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους».
Τέλος, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι η συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η καλύτερη επιλογή για τη χώρα, όπως εκτίμησαν, άλλωστε, και οι πολίτες στις εκλογές.
«Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα.
Όπως κατανοούν πάρα πολύ καλά ποιοι είναι εκείνοι που μπορούν να διαχειριστούν με καλύτερο τρόπο τις τύχες της χώρας.
Πριν από ένα μήνα είχαμε εκλογές και οι Έλληνες ανανέωσαν την εντολή τους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Οι αντοχές των πολιτών δεν είναι βέβαια απεριόριστες και οι προσδοκίες τους είναι πολύ υψηλές.
Γι’ αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση να κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς κυβέρνηση - και είμαι βέβαιη ότι θα το πράξει - για να τακτοποιήσει τα θέματα που είναι φλέγοντα και ανεπίδεκτα οποιασδήποτε αναβολής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης