Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλεξιάδης (ΥΠΟΙΚ): Μέχρι αύριο (6/11) οι αποφάσεις για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Αλεξιάδης (ΥΠΟΙΚ): Μέχρι αύριο (6/11) οι αποφάσεις για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Εκτός από την πάταξη της φοροδιαφυγής, η χρήση καρτών σκοπεύει στην ενθάρρυνση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών, ανέφερε παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης 
Ισοδύναμα μέτρα για να μην επιβληθεί ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης τονίζοντας ωστόσο ότι «είναι σαφές ότι δεν καταργούμε τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, παρά λύνουμε το θέμα των παρατάσεων».
Πιο συγκεκριμένα, εισηγούμενος τις τροπολογίες που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο για το δεύτερο «πακέτο» προαπαιτουμένων και αναφορικά με την τροπολογία για την αναστολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε πως με αυτή δίδεται η δυνατότητα να διαγραφούν πρόστιμα που μπήκαν από την εφαρμογή του νόμου μέχρι σήμερα και από ημέρα σε ημέρα θα λυθεί το θέμα με τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης.
Ακόμη, αναφορικά με την τροπολογία, που αφορά στην επιλογή υποθέσεων φοροδιαφυγής προς έλεγχο, ο αν. υπουργός Οικονομικών είπε ότι ενισχύεται η διάταξη του 2013, η οποία, με μια γενική διατύπωση, προσδιόριζε ότι με αποφάσεις της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων μπορούσε να γίνει επιλογή των υποθέσεων, που θα προωθηθούν προς έλεγχο.
Τώρα γίνεται πιο συγκεκριμένη η ρύθμιση για το ποιες υποθέσεις θα επιλεγούν κατ’ έτος και με ποια κριτήρια, ανέφερε συγκεκριμένα ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Αναφορικά με την τροπολογία που αφορά στους συντελεστές του τέλους ταξινόμησης των αυτοκινήτων, ο κ Αλεξιάδης τόνισε πως ικανοποιείται ένα αίτημα της εμπορίας αυτοκινήτων για να τακτοποιηθούν θέματα εισαγωγών αυτοκινήτων, πωλήσεων κ.λπ.
Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι θα τεθεί όριο ηλικίας στην υποχρεωτική χρήση πιστωτικών καρτών.
Εκτός από την πάταξη της φοροδιαφυγής, η χρήση πλαστικού χρήματος σκοπεύει σε μία γενικότερη ενθάρρυνση στην χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών, προς αποφυγή κατασχέσεων και μισθών που βρίσκονται στην τράπεζα, για χρέη προς το κράτος ή τις τράπεζες.
Επίσης ανέφερε το γενικότερο πλάνο για την νέα εποχή της εφορείας, την «ψηφιακή» εφορεία, η οποία θα είναι πολύ πιο εύχρηστη και αποδοτική στην λειτουργία της.
Ο Αλεξιάδης επισήμανε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Μπακώρου είχε προαναγγείλει την πλήρη επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη δυνατότητα εγκατάστασης συστήματος «POS» ακόμη και από επιχειρηματίες που έχουν ενταχθεί στο «Τειρεσία».

(Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 18:29)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης