Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Παραμονές του Eurogroup, η Ελλάδα εγκρίνει μεταρρυθμίσεις – Επιπλέον δυσκολίες περιμένουν την Αθήνα

Financial Times: Παραμονές του Eurogroup, η Ελλάδα εγκρίνει μεταρρυθμίσεις – Επιπλέον δυσκολίες περιμένουν την Αθήνα
Περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις και αύξηση φορολογίας για τους αγρότες είναι μερικές μόνον από τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υιοθετηθούν μέχρι το τέλος του μήνα, πριν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώξει μια συζήτηση για το χρέος
Αν και το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να απελευθερωθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ, ωστόσο, όπως σημειώνουν οι Financial Times, αρκετά μέτρα μένουν ακόμη να εγκριθούν με τους πιστωτές πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου.
Τα προαπαιτούμενα εγκρίθηκαν από 153 βουλευτές έναντι 118 που ψήφισαν κατά, με τη βρετανική εφημερίδα να επισημαίνει την αποδυνάμωση της υποστήριξης από τα κόμματα της Βουλής στην εφαρμογή περαιτέρω σκληρών μέτρων, που στόχο έχουν να βγάλουν την Ελλάδα από την ύφεση μέχρι το 2017.
Σε περίπτωση πάντως που το Eurogroup της Δευτέρας εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ, τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υποχρεώσεων του δημοσίου προς προμηθευτές του.
Βεβαίως, επισημαίνουν οι Financial Times, ακόμη και αν εγκριθούν επιπλέον μέτρα κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο ελληνικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, η ελληνική κυβέρνηση έχει μπροστά της ακόμη πολλά εμπόδια.
Περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις και αύξηση φορολογίας για τους αγρότες είναι μερικές μόνον από τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υιοθετηθούν μέχρι το τέλος του μήνα, πριν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορέσει να επιδιώξει μια συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, που αποτελεί προτεραιότητά της για το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης