Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Ζητά από την Εσθονία να επιστραφούν οι κρατικές επιχορηγήσεις προς την Estonian Air

ΕΕ: Ζητά από την Εσθονία να επιστραφούν οι κρατικές επιχορηγήσεις προς την Estonian Air
Η ΕΈ κατηγόρησε την Εσθονία και για τα 40 εκατομμύρια ευρώ προς την εταιρεία για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Για παραβίαση της κοινοτικής οδηγίας κάνει λόγο η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προς την κρατική χρηματοδότηση του εθνικού αερομεταφορέα της Εσθονίας, Estonian Air, ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ, ζητώντας από την κυβέρνηση της χώρας να πάρει πίσω τα χρήματα.
Πρόκειται για τα 85 εκατομμύρια ευρώ συν τους τόκους , που αποτελούν κρατική επιχορήγηση και θεωρείται ενάντια στην κοινοτική νομοθεσία για τον υγιή ανταγωνισμό.
Όπως αναφέρει Wall Street Journal, «η ΕΕ σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι η αλλεπάλληλη στήριξη του δημοσίου προς τον αερομεταφορέα της χώρας δεν βοήθησε στην βιωσιμότητα του και δημιούργησε στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέκρινε επίσης την στάση της Εσθονίας, να δώσει έξτρα 40 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία, ως μέρος μιας προγραμματισμένης αύξησης κεφαλαίου.
«Η Estonian Air επανειλημμένα έχει λάβει κρατικές επιχορηγήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά δεν κατάφερε να προβεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμη» δήλωσε η επικεφαλής αντιμονοπωλιακών πολιτικών της ΕΕ, Margrethe Vestager.
Η κρατικές επιδοτήσεις προς της εταιρία έγιναν υπό την μορφή παροχής κεφαλαίων και δανεισμού, από το 2010 έως και το 2015 δεδομένου τοι το κράτος κατέχει το 97% της Estonian Air.
Να σημειωθεί οτι ανάλογη στάση είχε τηρήσει στο παρελθόν, η ΕΕ και κατά της Ελλάδας λόγο της χρηματοδότησης της Ολυμπιακής την εποχή που η εταιρεία ήταν ακόμη κρατική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης