Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street Journal: Στα πρόθυρα κατάρρευσης η Φιλανδική κυβέρνηση εξαιτίας του Συστήματος Υγείας

Wall Street Journal: Στα πρόθυρα κατάρρευσης η Φιλανδική κυβέρνηση εξαιτίας του Συστήματος Υγείας
Εχει την πολιτική δύναμη ο πρωθυπουργός Sipila να περάσει κι άλλες απαραίτητες μεταρρυθμίσεις;
Στα πρόθυρα της κατάρρευσης έφτασε η κυβέρνηση στη Φινλανδία, λόγω των διαφωνιών που προέκυψαν μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων για το σύστημα υγείας της χώρας.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Φιλανδός πρωθυπουργός Juha Sipila αποκάλυψε ότι ο υπουργός οικονομικών και πρώην πρωθυπουργός Alexander Stubb, είχε εγείρει κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή σοβαρές διαφωνίες σχετικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο την κυβερνητική συνεργασία Κεντρώων και Κεντροδεξιών του πρώην πρωθυπουργού.
Τελικά και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν το υπάρχον σύστημα που παρέχει μεγάλη αυτονομία στην υγειονομική περίθαλψη στους δήμους και τις νομαρχίες, ενώ το Κεντροδεξιό κόμμα του Alexander Stubb επέμενε στην λήψη των αποφάσεων από 18 νέους Οργανισμούς που θα δημιουργηθούν για το σκοπό αυτό, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που επέμεινε να μην ξεπερνούν τους 5.
Σύμφωνα με τον Φιλανδό πρωθυπουργό, η επικράτηση της κυβερνητικής θέσης αναμένεται να εξοικονομήσει στα κρατικά ταμεία 3 δις ευρώ, σε μια εποχή που η φινλανδική οικονομία προσπαθεί να ανακάμψει.
Η κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό μπορεί να έληξε, όμως άφησε πίσω της ερωτηματικά για το κατά πόσο μπορεί ο πρωθυπουργός Sipila να «επιβληθεί» στους κυβερνητικούς συμμάχους του για να περάσει κι άλλες απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης