Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Juncker - Merkel - Hollande για τους πλειστηριασμούς

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Juncker - Merkel - Hollande για τους πλειστηριασμούς
Πληροφορίες από το Μαξίμου κάνουν λόγο και για τηλεφωνική επικοινωνία με Merkel και Hollande ίσως και σήμερα
Εντείνονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης για εξεύρεση πολιτικής λύσης στο θέμα των πλειστηριασμών της Α' κατοικίας καθώς οι θεσμοί που βρίσκονται σε συνεχή διαπραγμάτευση με το οικονομικό επιτελείο εμφανίζονται ανυποχώρητοι.
Ετσι, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε ο ίδιος τηλεφωνικές επικοινωνίες σήμερα το απόγευμα με ευρωπαίους αξιωματούχος και ηγέτες σε μια προσπάθεια να δοθεί πολιτική λύση στο ζήτημα ώστε να προσχωρήσουν οι διαδικασίες για το κρίσιμο αυριανό (9/11) Eurogroup.
Πριν από λίγο ο Α. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker, την καγκελάριο της Γερμανίας A. Merkel και τον Γάλλο Πρόεδρο F.Hollande.
Ο Πρωθυπουργός, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το επικείμενο ταξίδι στην Τουρκία.
Και οι τρεις, καλωσόρισαν την πρωτοβουλία, και την ενέταξαν στον ευρύτερο σχεδιασμό των Ευρωπαίων εταίρων για συνεργασία με την γειτονική χώρα, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση του Προσφυγικού και Μεταναστευτικού ζητήματος και ιδιαίτερα την καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης.
Σε ότι αφορά την τρέχουσα διαπραγμάτευση, ο Πρωθυπουργός ανέλυσε στους συνομιλητές του τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας ότι η ελληνική θέση είναι συμβατή τόσο με την συμφωνία του περασμένου Ιουλίου όσο και με την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κομισιόν για τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ενώ συζήτησαν και για την προετοιμασία του αυριανού Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της Κομισιόν να στηρίξει την ελληνική πρόταση για πολιτική επίλυση των διαφορών με τους δανειστές, ώστε να δοθεί το πράσινο φώς για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις ευρώ.
Σε διαφορετική περίπτωση ο Α. Τσίπρας ενημέρωση τον J.C Juncker ότι είναι αποφασισμένος να μεταφέρει τη διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στη Μάλτα την ερχόμενη Τετάρτη, οδηγώντας τις διαπραγματεύσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι τηλεδιασκέψεις του οικονομικού επιτελείου με τους τεχνοκράτες των Θεσμών ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται και τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης