Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πισσαρίδης (Νόμπελ Οικονομίας 2010): Δεν ήταν καλή ιδέα το ευρώ, η Ευρώπη δεν είναι πιο ισχυρή τώρα

Πισσαρίδης (Νόμπελ Οικονομίας 2010): Δεν ήταν καλή ιδέα το ευρώ, η Ευρώπη δεν είναι πιο ισχυρή τώρα
Ένα κοινό νόμισμα απαιτεί μια κοινή νομισματική πολιτική, όπως και κοινό φορολογικό συντονισμό, τόνισε ο νομπελίστας οικονομολόγος
Η υιοθέτηση του ευρώ δεν κατέστησε την Ευρώπη πιο ισχυρή, ενώ το κοινό νόμισμα δεν αποτέλεσε καλή ιδέα, σύμφωνα με τον Χριστόφορο Πισσαρίδη, τον βρετανο-κυπριακής καταγωγής οικονομολόγο, ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ Οικονομίας το 2010.
Κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Λίμα του Περού, ο Χριστόφορος Πισσαρίδης σημείωσε ότι ένα κοινό νόμισμα απαιτεί μια κοινή νομισματική πολιτική, όπως και κοινό φορολογικό συντονισμό.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος τάχθηκε κατά της δημιουργίας ενός κοινού νομίσματος στη Λατινική Αμερική και τόνισε ότι η Λατινική Αμερική έχει πολλά κοινά με την Ευρώπη προκειμένου να προχωρήσει στην οικονομική και εμπορική ολοκλήρωση.
Παράλληλα, σημείωσε ότι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι πιο κοντά πολιτισμικά μεταξύ τους έναντι των ευρωπαϊκών χωρών, κάτι που αρχικώς μπορεί να είναι θετικό.
Σημείωσε ακόμη ότι στη Λατινική Αμερική υπάρχουν διαφορετικοί μηχανισμοί εμπορικής ολοκλήρωσης, που ακόμη δεν έχουν επιτύχει το ελεύθερο εμπόριο σε όλη την περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης