Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
Οι πολίτες διαδηλώνουν κατά της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου
(upd) Ολοκληρώθηκε η πρώτη μεγάλη γενική απεργία κατά της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους διαδηλωτές να ξεπερνούν τις 25.000.
Λίγο μετά τις 13:30 ξέσπασαν επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μόλις έφτασε στο Σύνταγμα το μποκ των αναρχικών, οι οποίοι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών. 
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.
Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν κοντά στην Ομόνοια, ενώ οι διαδηλωτές έκαψαν ένα βαν του ΟΤΕ, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, ενώ έριξαν βόμβες μολότοφ στην Τράπεζα της Ελλάδος και σε υποκαταστήματα τραπεζών. 

Embedded image permalink


Embedded image permalink

Στην πορεία κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα
Embedded image permalink


Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Αντιμέτωπη με την πρώτη γενική πανελλαδική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τα συνδικάτα να καταγγέλλουν και να αντιδρούν «στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που συνεχίζει η κυβέρνηση».
Photo published for Πανεργατική απεργία κατά του Μνημονίου, συμμετέχει και ο …ΣΥΡΙΖΑΛόγω των κινητοποιήσεων δεν θα κινηθούν το μετρό, ο ΟΣΕ και ο προαστιακός, τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών και των αεροπορικών δρομολογίων ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.
Τα συλλαλητήρια των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 11 και 10:30 το πρωί αντίστοιχα. 
Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο ΕΚΘ, στις 10.30 το πρωί, του ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, ενώ πρωτοβάθμια σωματεία που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα.
Embedded image permalinkΗ ΓΣΕΕ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση «αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια».
Embedded image permalinkΗ ΑΔΕΔΥ, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούν μεταξύ άλλων κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους, επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών, νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης