Τελευταία Νέα
Διεθνή

Irish Times: Οι Έλληνες απεργούν ενάντια στη λιτότητα – Η πρώτη εσωτερική πρόκληση της κυβέρνησης Τσίπρα

Irish Times: Οι Έλληνες απεργούν ενάντια στη λιτότητα – Η πρώτη εσωτερική πρόκληση της κυβέρνησης Τσίπρα
Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, το θέμα των πλειστηριασμών
Στη μαζική απεργία στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα των «Irish Times», επισημαίνοντας ότι αποτελεί την πρώτη εσωτερική πρόκληση για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα από τη στιγμή της επανεκλογής του τον Σεπτέμβριο, υποσχόμενος ότι θα μετριάσει τις επιπτώσεις της οικονομικής δυσπραγίας εδώ και πολλά έτη.
Ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνεται, εξελέγη τον Ιανουάριο υποσχόμενος να βάλει τέλος στη λιτότητα που επέβαλαν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, εν συνεχεία όμως αποδέχθηκε τους μη δημοφιλείς όρους ενός τρίτου προγράμματος διάσωσης, όταν ήρθε αντιμέτωπος με την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων του κουαρτέτου συνεχίζονται στην Αθήνα, ως μέρος της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Μάλιστα, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι το ίδιο το κόμμα του κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε την απεργία.
Η πρώτη μεγάλη ένδειξη διαφωνίας από τη στιγμή υπογραφής της συμφωνίας για το πρόγραμμα διάσωσης αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, σημειώνεται στο δημοσίευμα, το οποίο καταλήγει λέγοντας ότι ακόμη παίζεται η απελευθέρωση της δόσης των 2 δισ. ευρώ, αλλά και επιπλέον 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης