Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Ο Τσίπρας αντιμέτωπος με την πρώτη γενική απεργία – Παράδοξο ο ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τους Έλληνες να συμμετέχουν

Le Monde: Ο Τσίπρας αντιμέτωπος με την πρώτη γενική απεργία – Παράδοξο ο ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τους Έλληνες να συμμετέχουν
Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, κάλεσε τους Έλληνες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, κάνοντας λόγο για συνέχιση του αγώνα ενάντια στις αντικοινωνικές πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού, στις οποίες όμως έχει προχωρήσει η κυβέρνηση του… ΣΥΡΙΖΑ
Η κυβέρνηση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ήρθε αντιμέτωπη με την πρώτη γενική απεργία από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, τον Ιανουάριο, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», αναφερόμενη στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα, Πέμπτη, στην Ελλάδα.
Τα Σωματεία διαδηλώνουν εναντίον της αύξησης των φόρων και της επικείμενης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, μέτρα τα οποία διαπραγματεύεται ο έλληνας πρωθυπουργός με τους ευρωπαίους πιστωτές της χώρας προκειμένου να συνεχιστεί η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα.
Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, περιλαμβανομένων των μεταφορών, έχουν επηρεαστεί από την πρώτη αυτή γενική απεργία εδώ και ένα χρόνο.
Δεκάδες εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν και τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια.

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα καλεί για συμμετοχή στην απεργία

Παραδόξως, σημειώνει η «Le Monde», ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, κάλεσε τους Έλληνες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, καλώντας για συνέχιση του αγώνα ενάντια στις αντικοινωνικές πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού, στις οποίες όμως, όπως σημειώνει η γαλλική εφημερίδα, έχει προχωρήσει η κυβέρνηση του… ΣΥΡΙΖΑ.
Η απεργία λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που στην Αθήνα βρίσκονται οι εκπρόσωποι των κύριων πιστωτών της χώρας, της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
Οι εκπρόσωποι βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να βρουν έναν τρόπο να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί η Ελλάδα ως αντάλλαγμα για το νέο πρόγραμμα διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ, το οποίο συμφωνήθηκε τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης