Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MSCI Global Standard: Υπό την αίρεση των ΑΜΚ δεν αλλάζουν δείκτη Eurobank, Πειραιώς

tags :
MSCI Global Standard: Υπό την αίρεση των ΑΜΚ  δεν αλλάζουν δείκτη Eurobank, Πειραιώς
Η MSCI μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα ανακοινώσει ότι δεν αλλάζει δείκτες για Eurobank και Πειραιώς
Στους δείκτες της MSCI Global Standard εντάσσεται η ΔΕΗ και εκτός τίθενται η Πειραιώς και Eurobank λόγω της πολύ χαμηλής κεφαλαιοποίησης τους στο χρηματιστήριο....ωστόσο όλα αυτά θα ισχύσουν υπό μια αίρεση. 
Αν οι τράπεζες Eurobank και Alpha bank που έχουν κεφαλαιοποίηση κάτω από 1 δισεκ. ανακεφαλαιοποιηθούν επιτυχώς - σενάριο βέβαιο - και η κεφαλαιοποίηση τους αυξηθεί τουλάχιστον κατά 50% - σενάριο επίσης βέβαιο - τότε η Morgan Stanley CI δεν θα τις αφαιρέσει από τον Global Standard.

Η MSCI ανακοίνωσε ότι μετοχές των τραπεζών Eurobank και Πειραιώς εντάσσονται πλέον στον MSCI Small Cap ενώ οι αλλαγές θα ισχύσουν από την 1η Δεκεμβρίου.
Ωστόσο λόγω της προαναφαιρόμενης αίρεσης δηλαδή της επιτυχούς ανακεφαλαιοποίησης η Eurobank και η Πειραιώς δεν θα βγουν τελικώς από τον MSCI Global Standard.
Έως 5 ή 10 ημέρες πριν την 1η Δεκεμβρίου η MSCI θα ανακοινώσει ότι διατηρεί την Eurobank και Πειραιώς στον δείκτη MSCI Global Standard και θα ανακαλέσει την απόφαση μετάταξης των δύο τραπεζικών μετοχών MSCI Small Cap

(πρώτη ενημέρωση 13 Νοεμβρίου 2015, 00:01)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης