Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Η λαϊκή κατοικία που αποκτήθηκε με κόπο και αίμα θα προστατευτεί

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Η λαϊκή κατοικία που αποκτήθηκε με κόπο και αίμα  θα προστατευτεί
"Η ΝΔ ας ασχοληθεί με τα εσωκομματικά της", είπε ο Γραμματέας της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας
«Είναι σαφές και γίνεται ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους είναι ότι η λαϊκή κατοικία που αποκτήθηκε με κόπο και αίμα από την ελληνική οικογένεια που είδε να χάνει το εισόδημά της, τη δουλειά της στα χρόνια της κρίσης θα προστατευτεί», υπογράμμισε ο Γραμματέας της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ NEWS.
Όπως είπε, «τα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και το ύψος της αντικειμενικής αξίας και το ύψος των οφειλών θα καλύψουν αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που πήραν ένα δάνειο για να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της οικογένειάς τους, θα προστατευτεί».
Ακόμη, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα, αυτό οφείλουν να κάνουν και οι δανειστές», για να προσθέσει πως τα μέτρα είναι δύσκολα και συγκεκριμένα, όμως έχουν γίνει  αποδεκτά και η κυβέρνηση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση της συμφωνίας.
«Καινούριες απαιτήσεις που μπαίνουν από το παράθυρο δεν θα γίνουν αποδεκτές και ο πρωθυπουργός έχει υπάρξει συγκεκριμένος με δημόσια δήλωσή του τόσο κατά την επίσκεψη Hollande, όσο και κατά την επίσκεψη Schulz».
«Το κλειδί της χώρας δεν θα το παραδώσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι στα υπουργεία γίνεται μια σοβαρή δουλειά για την έναρξη εφαρμογής του παράλληλου προγράμματος που θα απαλύνει τις πληγές των μέτρων με έμφαση σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο, εφαρμόζουμε μέτρα ελάφρυνσης και προστασίας των πιο αδύναμων, συνεχίζεται το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, διασφαλίζεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, καλύπτονται 240.000 άτομα από το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων και εξασφαλίζονται 500 εκ. ευρώ για τις ΜμΕ από την τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.
Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι αναλυτικά συζητούν όλα τα θέματα, «υπηρετούμε όλοι το πολιτικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση», ενώ «η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ που είναι κυβερνητικός εταίρος γίνεται στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας για έξοδο της χώρας από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας».
Για τις πρόσφατες καταγγελίες Πανούση, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υπόθεση.
«Είμαι βέβαιος ότι η δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης. Η προσπάθεια που γίνεται για άλλη μια φορά να συνδεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία αγγίζει τα όρια της γελοιότητας και δεν θα γίνει ανεκτή», σημείωσε ο κ. Ρήγας.
Ακόμη, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της δύο μεγάλους στόχους, τη διευθέτηση του χρέους που θα δώσει δυνατότητες και προοπτική και την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο.
Για τη ΝΔ είπε «ας ασχοληθεί με τα εσωκομματικά της, την εκλογή νέου προέδρου της  και τις εσωτερικές της αναταράξεις και τα στρατηγικά της αδιέξοδα.
Και επίσης κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντήσει ευθέως και συγκεκριμένα με ποιους συντάσσεται.
Με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού ή τα συμφέροντα των δανειστών και των εγχώριων ολιγαρχών;
Γιατί αυτά τα σενάρια τα απεργάζονται, τα προσπαθούν αλλά δεν τους βγαίνουν συγκεκριμένοι κύκλοι.
Αν η ΝΔ βρίσκεται εντός αυτών των κύκλων ή εφάπτεται κακό του κεφαλιού τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης