Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η αμερικανική οικονομία εισέρχεται εκ νέου σε περίοδο ύφεσης, πρώτη φορά με τόσο χαμηλά επιτόκια

Phoenix Capital: Η αμερικανική οικονομία εισέρχεται εκ νέου σε περίοδο ύφεσης, πρώτη φορά με τόσο χαμηλά επιτόκια
«Θα αυξήσει τα επιτόκια η Fed την ώρα που η αγορά καταρρέει;», διερωτάται η Phoenix Capital
Την εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία εισέρχεται εκ νέου σε περίοδο ύφεσης διατυπώνει η Phoenix Capital, σε σχετική έκθεσή της, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά αυτό θα συμβεί ενώ τα επιτόκια παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
«Θα αυξήσει τα επιτόκια η Fed την ώρα που η αγορά καταρρέει;», διερωτάται στη συνέχεια, υπενθυμίζοντας ότι τα επιτόκια βρίσκονται σε μηδενικό επίπεδο εδώ και 82 μήνες, που αποτελεί ρεκόρ από την ίδρυση της Fed και έπειτα.
Και καθώς η αμερικανική οικονομία κινείται ξανά προς την ύφεση, τονίζει η Phoenix Capital.
Πιο συγκεκριμένα, για να στηρίξει την εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία επιστρέφει στη συρρίκνωση, εφιστά την προσοχή:
1.στη βιομηχανική παραγωγή, η οποία υποχώρησε για πέντε συνεχόμενους μήνες το α’ εξάμηνο του 2015, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ σε περιόδους ανάπτυξης
2. στις χονδρικές πωλήσεις, που έχουν συρρικνωθεί
3. στον μεταποιητικό δείκτη Empire, που βρίσκεται σε επίπεδα, που υποδηλώνουν ύφεση
4. στους δείκτες PMI που καταρτίζουν οι Fed της Φιλαδέλφειας, της Νέας Υόρκης, του Ρίτσμοντ και του Κάνσας, οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδα υπό του μηδέν, κάτι που συμβαίνει στον τέταρτο ή πέμπτο μήνα μιας ύφεσης.
Ποτέ ξανά στην ιστορία δεν έχει μπει η αμερικανική οικονομία σε φάση ύφεσης, ενώ τα επιτόκια βρίσκονται τόσο χαμηλά, κάτι που αναμένεται να μεταφραστεί σε σημαντικό πρόβλημα για το οικονομικό σύστημα, προειδοποιεί η Phoenix Capital.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης