Τελευταία Νέα
Διεθνή

Expansion: Άλμα στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά τη συμφωνία με τους πιστωτές – Στα ύψη οι τράπεζες, πτώση στα ομόλογα

Expansion: Άλμα στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά τη συμφωνία με τους πιστωτές – Στα ύψη οι τράπεζες, πτώση στα ομόλογα
Η αισιοδοξία που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές μετατρέπεται σε ευφορία στην Ελλάδα, σημειώνεται χαρακτηριστικά
Στον θετικό αντίκτυπο της επίτευξης συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές, που έχει ως αποτέλεσμα το ξεμπλοκάρισμα των κεφαλαίων του τρίτου προγράμματος διάσωσης της χώρας, αναφέρεται η ισπανική οικονομική εφημερίδα «Expansion».
Μάλιστα, υπογραμμίζει τα διευρυμένα κέρδη στο ελληνικό χρηματιστήριο, την έντονη ανοδική αντίδραση των τραπεζικών μετοχών, αλλά και την πτώση του επιτοκίου στο 10ετές ομόλογο σε χαμηλά Οκτωβρίου 2014.
Η αισιοδοξία που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές μετατρέπεται σε ευφορία στην Ελλάδα, σημειώνει χαρακτηριστικά και εξηγεί ότι το έναυσμα αυτής της αύξησης εμπιστοσύνης ήταν η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους πιστωτές της Ελλάδας για την απελευθέρωση της δόσης του προγράμματος διάσωσης.
Για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, Ελλάδα και πιστωτές ολοκλήρωσαν τα ξημερώματα της Τρίτης μια λίστα με 48 νέα προαπαιτούμενα για τη νέα εκταμίευση των χρημάτων.
Σημειώνεται ότι περί τις 12 μ. ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών σημειώνει άνοδο περί το 2,85%, στις 662 μονάδες, ενώ εξαιρουμένης της Τράπεζας Πειραιώς, οι υπόλοιπες μετοχές του τραπεζικού κλάδου κινούνται ανοδικά.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης