Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ): Υπό καθεστώς εκβιασμών η διαπραγμάτευση για τα NPLs - Χειρότερο του αναμενόμενου το αποτέλεσμα

Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ): Υπό καθεστώς εκβιασμών η διαπραγμάτευση για τα NPLs - Χειρότερο του αναμενόμενου το αποτέλεσμα
Να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας καλεί τις τράπεζες η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Την εκτίμηση ότι η διαπραγμάτευση για τα «κόκκινα δάνεια» του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές ήταν σκληρή, καθώς έγινε «και αυτή τη φορά» υπό το καθεστώς πίεσης και εκβιασμών διατυπώνει η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Η ίδια χαρακτηρίζει «χειρότερο του αναμενόμενου» το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε, εντούτοις σημειώνει πως «ήταν το καλύτερο δυνατό που μπορούσε να επιτευχθεί, γιατί δεν υπήρχε καμία απολύτως εναλλακτική».
Παράλληλα, καθιστά σαφές πως σε αντίθεση με όσα λένε τα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν «πέρασαν» οι απαιτήσεις των πιστωτών.
Επιπλέον, επεσήμανε πως «πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσει το θέμα στην πράξη», ενώ πρόσθεσε: «Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα πλειστηριαστούν σπίτια» και κάλεσε τις τράπεζες να επιδείξουν ένα πνεύμα συνεργασίας στο ζήτημα αυτό, «κάτι που καταδείχθηκε από τις δηλώσεις του κ. Σάλλα».
Στη συνέχεια ανέφερε πως «οι φτωχές εισοδηματικές τάξεις προστατεύονται απόλυτα.
Υπάρχει βεβαίως μια δυσκολία σε ό,τι αφορά τη μεσαία τάξη, που επίσης έχει πληγεί.
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι όσοι έχουν υπαχθεί στη διαδικασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ή θα προσφύγουν, θα πρέπει μέσα σε μια ορισμένη προθεσμία να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους».
«Αν δεν το πράξουν, θα έχουν πρόβλημα», προειδοποίησε χαρακτηριστικά.
«Ως νομικός, θέλω να δω στην πράξη πως θα λειτουργήσει σε διαδικαστικό επίπεδο, αν δηλαδή, θα λειτουργήσει προς όφελος των οφειλετών», ανέφερε, ακόμα, η κα Χρυσοβελώνη.
Τέλος, κατέληξε εγκαλώντας την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για άσκηση μηδενιστικής αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό «κι ενώ τα πρόβλημα με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά διογκώθηκε επί των ημερών της δικής τους διακυβέρνησης».
«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στόχευαν να απελευθερώσουν τους πλειστηριασμούς και να εκχωρήσουν τα δάνεια σε ξένα funds. Αλλά υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων έδιναν μια προσωρινή ανάσα στους δανειολήπτες, αποφεύγοντας να επιλύσουν το ζήτημα», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνητικού εταίρου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης