Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Η εταιρεία ΤΣΑΚΙΡΗΣ παρουσιάζει τον πρώτο της Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας

tags :
Η εταιρεία ΤΣΑΚΙΡΗΣ παρουσιάζει τον πρώτο της Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας
Η εταιρεία ΤΣΑΚΙΡΗΣ η πρώτη ελληνική εταιρεία παραγωγής snacks πατάτας, προχώρησε στην έκδοση του πρώτου της Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας
Η εταιρεία ΤΣΑΚΙΡΗΣ παρουσιάζει τον πρώτο της Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας
- Επένδυση άνω των €7,4 εκατ. σε Έλληνες προμηθευτές
- Εφαρμογή συστημάτων ΟHSAS18001 για την Υγεία & Ασφάλεια, καθώς και ISO9001 και ΙSO22000 για την ποιότητα, υγιεινή & ασφάλεια των προϊόντων
- Μείωση κατανάλωσης ενέργειας ανά μονάδα προϊόντος κατά 19,8%
Η εταιρεία ΤΣΑΚΙΡΗΣ η πρώτη ελληνική εταιρεία παραγωγής snacks πατάτας, προχώρησε στην έκδοση του πρώτου της Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας, με στόχο να παρουσιάσει τις ενέργειες, τα αποτελέσματα και τους στόχους της για τη συνέχιση της υπεύθυνης επιχειρηματικής της πορείας.
Ο απολογισμός αφορά σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας, η οποία έχει παρουσία στην Ελλάδα περισσότερα από 60 χρόνια, και εκδόθηκε με βάση τις κατευθυντήριες διεθνείς οδηγίες «Sustainability Reporting Guidelines» G4 (έκδοση G4, 2013) του Global Reporting Initiative (GRI).
Μέσα από τις αξίες, τις αντιλήψεις, τα προγράμματα και τους στόχους υπεύθυνης λειτουργίας, αλλά και την ενσωμάτωση των αρχών της εταιρικής υπευθυνότητας σε όλη την αλυσίδα λειτουργίας της, η εταιρεία αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της τόσο στην προσφορά ποιοτικών προϊόντων στους καταναλωτές, όσο και στην υπεύθυνη διοίκηση, την υπεύθυνη λειτουργία σε όλη την αγοραστική αλυσίδα, την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τη στήριξη της κοινωνίας.

Ο Γιάννης Αθανασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ανέφερε: «Μέσα από τη λειτουργία μας όλα αυτά τα χρόνια επιδιώκουμε τη συνεχή ανάπτυξη του κλάδου και της χώρας μας. Στόχος μας είναι η περαιτέρω διάχυση υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας για τη στήριξη της ανάπτυξης του βιώσιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της κοινωνίας γενικότερα».

Ο απολογισμός εστίασε σε τέσσερις βασικούς τομείς: Υπεύθυνες Αγορές, Υπεύθυνη Παραγωγή, Υπεύθυνα Προϊόντα και Υπεύθυνη Συνεισφορά.

Ενδεικτικά:
Υπεύθυνες Αγορές
• Αύξησε το ποσοστό πατάτας που προέρχεται από Έλληνες καλλιεργητές στο 65%.
• Προμηθεύεται φοινικέλαιο, που αποτελεί την κύρια πρώτη ύλη μετά τις πατάτες, αποκλειστικά από αειφόρες πηγές και προμηθευτές που είναι μέλη του RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil).
• Η εταιρεία εφαρμόζει το πρόγραμμα «Ελληνικές πατάτες όλο το χρόνο» από το 2013, για τη στήριξη των τοπικών παραγωγών, μέσω του οποίου παρέλαβε συνολικά 280 και 130 τόνους πατάτας το 2014 και το 2013 αντίστοιχα.

Υπεύθυνη Παραγωγή
• Μείωσε την κατανάλωση ενέργειας ανά μονάδα προϊόντος κατά 19,8%.
• Διατήρησε το ποσοστό των στερεών αποβλήτων που ανακυκλώθηκε πάνω από 94% και αύξησε κατά 11,5% την ποσότητα υγρών αποβλήτων που επεξεργάστηκε για απόρριψη. Το 100% των υγρών αποβλήτων οδηγείται σε βιολογικό καθαρισμό στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
• Μέσω του προγράμματος αξιοποίησης παρα-προϊόντων διαθέτει την ωμή φύρα πατάτας δωρεάν σε τοπικούς ζωοτρόφους.

Υπεύθυνα Προϊόντα
• Εφαρμόζει το σύστημα OHSAS18001 για την Υγεία και Ασφάλεια και τα συστήματα ISO9001 και ISO22000 για την ποιότητα, ασφάλεια και υγιεινή των προϊόντων.

Υπεύθυνη Συνεισφορά
• Επένδυσε €9,4 εκατ. σε προμηθευτές, εκ των οποίων €7,4 εκατ. σε ελληνικές εταιρείες και παραγωγούς.
• Έχει διαθέσει περίπου €90.000 για προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος την τελευταία διετία.
• Προσφέρει προϊόντα σε άπορες οικογένειες σε συνεργασία με κοινωνικά παντοπωλεία και ΜΚΟ.
• Στηρίζει την ανάπτυξη των νέων, παρέχοντας σε φοιτητές και απόφοιτους την ευκαιρία να αποκτήσουν εργασιακή και πρακτική εμπειρία και να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας για να γνωρίσουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία και να εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες της επιχειρηματικής λειτουργίας μιας σύγχρονης επιχείρησης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης