Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε Σερβία, Αλβανία και ΠΓΔΜ ο D. Tusk για το προσφυγικό - Χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα σύνορα

Σε Σερβία, Αλβανία και ΠΓΔΜ ο D. Tusk για το προσφυγικό - Χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα σύνορα
Σλοβενία, Κροατία, Σερβία και ΠΓΔΜ εφαρμόζουν εδώ και λίγες ημέρες περιοριστικά μέτρα στη διέλευση προσφύγων 
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Alexander Vucic θα έχει σήμερα το βράδυ στο Βελιγράδι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk με θέμα το προσφυγικό και συγκεκριμένα τη διαχείριση των προσφυγικών ροών κατά μήκος του αποκαλούμενου "βαλκανικού διαδρόμου".
Αύριο Κυριακή (22/11) ο D. Tusk θα επισκεφθεί την Αλβανία και τα Σκόπια όπου θα συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς των χωρών Enti Rama και Nikola Gruevski και τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Giorgi Ivanof.
Οι συναντήσει θεωρήθηκαν μείζονος σημασίας από την ΕΕ, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνοσσκοπιανα σύνορα μετά την απόφαση της ΠΓΔΜ να απαγορεύσει τη διέλευση 1.500 ατόμων από το Πακιστάν, το Ιράν, το Μπαγκλαντές και το Μαρόκο.
Αντίθετα, επιταχύνουν από χθες (20/11) τη διέλευση από την ουδέτερη ζώνη, στο ύψος Ειδομένης-Γευγελής, προσφύγων που προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Όπως ανακοίνωσαν, 4.840 πρόσφυγες από τις παραπάνω χώρες πέρασαν τη συνοριακή γραμμή κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.
Το πρόβλημα για τους μετανάστες από τις χώρες αυτές γίνεται όλο και πιο έντονο, καθώς ο αριθμός τους στην ουδέτερη ζώνη αυξάνει από ώρα σε ώρα, όπως και η ένταση που επικρατεί στο σημείο αυτό.
Εθελοντές του Ερυθρού Σταύρου διανέμουν ζεστά ρούχα και κουβέρτες στους μετανάστες αυτούς, οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα στο ύπαιθρο υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Εδώ και μερικές ημέρες, τέσσερις χώρες της περιοχής, η Σλοβενία, η Κροατία, η Σερβία και η ΠΓΔΜ εφαρμόζουν περιοριστικά μέτρα όσον αφορά τη διέλευση προσφύγων που προέρχονται από μη εμπόλεμες περιοχές, καθώς τους θεωρούν ως "οικονομικούς μετανάστες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης