Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Απορρίπτουν την πρόταση της Κομισιόν για την ασφάλιση των τραπεζικών καταθέσεων οι Weidmann και Schaeuble

tags :
Bild: Απορρίπτουν την πρόταση της Κομισιόν για την ασφάλιση των τραπεζικών καταθέσεων οι Weidmann και Schaeuble
Οι πληροφορίες της Bild δεν προκαλούν έκπληξη, καθώς η γερμανική πλευρά είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της
Την είδηση ότι ο Jens Weidmann, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) απορρίπτει την πρόταση της Κομισιόν για την ασφάλιση των τραπεζικών καταθέσεων μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild.
Μάλιστα ο Weidmann φέρεται να υποστήριξε ότι το νέο πρόγραμμα της Κομισιόν θα έχει ως αποτέλεσμα «λάθος πολιτικές να επιβαρύνουν όλους τους καταθέτες».
Ανέφερε, ακόμα, πως «οι προϋποθέσεις για ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για την εγγύηση των καταθέσεων δεν πληρούνται, καθώς η κατάσταση των εθνικών τραπεζικών συστημάτων εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εθνικές χρηματοοικονομικές και οικονομικές πολιτικές, όπως είναι οι πτωχεύσεις των επιχειρήσεων και η καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Προειδοποίησε επίσης ενάντια στις αρνητικές συνέπειες του ενιαίου συστήματος.
Παράλληλα, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι την πρόταση απορρίπτει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.
Οι πληροφορίες της Bild δεν προκαλούν έκπληξη, καθώς η γερμανική πλευρά είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της για το σχέδιο της Κομισιόν, το οποίο παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης