Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νίκη της ΔΗΣΥΕ στην ΟΤΟΕ - Πως μοιράζονται οι 75 έδρες - Τι δηλώνει ο Στ. Κούκος

tags :
Νίκη της ΔΗΣΥΕ στην ΟΤΟΕ - Πως μοιράζονται οι 75 έδρες - Τι δηλώνει ο Στ. Κούκος
Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και την εκλογή της νέας Διοίκησης του κλάδου
στο 31ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΟΤΟΕ
Νίκη της συνέπειας, της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας, αλλά και του αγωνιστικού προσανατολισμού της ΟΤΟΕ, που καθόρισε η προηγούμενη συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου, είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του 31ου Συνεδρίου, που εξέλεξε τη νέα Διοίκηση για τα επόμενα τρία χρόνια.
Οι 492 Σύνεδροι, που ψήφισαν στο Συνέδριο εκπροσωπώντας όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες, επέλεξαν με μεγάλη πλειοψηφία να εμπιστευθούν τις δυνάμεις που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν αποτελεσματικές μάχες για την υπεράσπιση της απασχόλησης, του θεσμού της Κλαδικής ΣΣΕ και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας με τη σειρά κατάταξης των ψηφοδελτίων έχει ως εξής:
Για την διοίκηση και το (ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) της ΟΤΟΕ
Είναι φανερό, ότι σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που οι υποσχέσεις περισσεύουν και η αλήθεια είναι άγνωστη λέξη, που απουσιάζει από την Κυβερνητική «αριστερή» πολιτική, οι αντιπρόσωποι των 43.000 εργαζόμενων στις τράπεζες επιλέγουν συνειδητά να εμπιστευθούν ξανά τις δυνάμεις που κράτησαν σταθερά και αποτελεσματικά το τιμόνι του κλάδου, υπερασπίζοντας τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του 31ου Συνεδρίου της ΟΤΟΕ είναι μήνυμα αποφασιστικότητας των εργαζόμενων, όπως εκφράστηκε από τους Συνέδρους – αντιπροσώπους τους, είναι όμως και μήνυμα ευθύνης, που πρέπει να αναλάβει η νέα Διοίκηση του κλάδου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των επιθέσεων, που προετοιμάζονται ενάντια στον κλάδο και στους εργαζόμενους στις τράπεζες.
Η νέα Διοίκηση της ΟΤΟΕ με βάση τις αποφάσεις του Προγραμματισμού Δράσης που καθορίζουν τις προτεραιότητές της, οι οποίες αφορούν στα μεγάλα θέματα της προστασίας της απασχόλησης, των εργασιακών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και στην προετοιμασία υπογραφής της νέας Κλαδικής ΣΣΕ, πρέπει να σχεδιάσει και να οργανώσει άμεσα τη δράση της.
Η ΟΤΟΕ πρέπει για μια ακόμα φορά να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας και η νέα Διοίκηση με ανανεωμένες τις δυνάμεις της από το 31ο Συνέδριο του κλάδου να συνεχίσει μία ιστορική πορεία στην ίδια αγωνιστική κατεύθυνση και μετά τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της.

Τι δήλωσε ο
Πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και την εκλογή της νέας Διοίκησης του κλάδου
στο 31ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΟΤΟΕ
«Αυτή η νίκη στη δυσκολότερη περίοδο για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία, ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες, που στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια την πορεία της ΟΤΟΕ και συνεχίζουν να εμπιστεύονται τις δυνάμεις της σοβαρότητας, της συνέπειας και της ευθύνης.
Με τη ματιά της στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, η ΟΤΟΕ θα συνεχίσει με σταθερότητα να υπερασπίζει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στις Τράπεζες και να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα και τις ανάγκες τους, με τις αρχές και τις αξίες της συλλογικής αυτονομίας, που αποτελεί «το κλειδί» της ενότητας και της ιστορικής πορείας του κλάδου»



ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

ΨΗΦΟΙ

ΕΔΡΕΣ

1.            

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)

177

27

2.            

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΣΥ.ΔΗ.ΣΥ.)

116

18

3.            

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ

64

10

4.            

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

60

9

5.            

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

30

4

6.            

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ

12

2

7.            

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

07

1

8.            

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

25

4



ΣΥΝΟΛΟ

491

75


Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης