Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης (αναπ. ΥΠΟΙΚ): Οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από το περιουσιολόγιο

Αλεξιάδης (αναπ. ΥΠΟΙΚ): Οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από το περιουσιολόγιο
Ο μισθός δεν θα μπαίνει στο περιουσιολόγιο, πρέπει να δηλωθούν τα χρήματα που βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος τόνισε ο κ.Αλεξιάδης
Τη θέση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει να φοβάται τίποτα από το περιουσιολόγιο διατύπωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.
«Όσοι έχουν δηλώσει τα περιουσιακά στοιχεία, δεν χρειάζεται καν να τα ξαναδηλώσουν.
Το υπουργείο θα κάνει τη διασταύρωση των στοιχείων» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Αλεξιάδης, αναφέροντας ότι θα δημιουργηθεί μια φόρμα η οποία θα αφορά στις μεταβολές των περιουσιακών στοιχείων.
«Ο μισθός δεν θα μπαίνει στο περιουσιολόγιο.
Θα πρέπει να δηλωθούν τα χρήματα που βρίσκονται εκτός τραπεζών, ωστόσο δεν θα φορολογηθούν είπε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας ότι με σχετικό νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα, θα δοθεί η ευκαιρία να δηλωθούν εισοδήματα που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα.
«Αν όμως δεν δηλωθούν, δεσμεύονται από το κράτος και θα υποστούν την ανάλογη φορολογική επιβάρυνση» επεσήμανε ο κ.Αλεξιάδης.
Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ και τις διορθώσεις που αφορούν τον υπολογισμό του τόνισε ότι το σύστημα θα ανοίξει άμεσα, ενώ για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης είπε πως «θα βγει άμεσα και θα έχουμε πιο δίκαιη κατανομή, ανάλογα με την περιοχή», επισημαίνοντας ότι θα έχει αναδρομική ισχύ για τις αγορές που έγιναν από την αρχή της διάθεσής τους.  
 Ερωτηθείς για το ότι πολλοί δεν έχουν λάβει ακόμα την επιστροφή φόρου, σημείωσε ότι για να καταβληθεί θα πρέπει πρώτα να τακτοποιηθούν τα απαραίτητα έγγραφα ενώ υποστήριξε πως πρέπει «να αποκτήσουμε κουλτούρα συνέπειας ως προς τις πληρωμές μας», αναγνωρίζοντας ότι αυτή είναι μια κουλτούρα που πρέπει να αποκτήσει και το κράτος.
Επιπλέον, είπε ότι «τα τεκμήρια θα εξεταστούν» και ότι «μέσα στο 2016 θα αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης», αφού υπάρχουν αλλαγές στα δεδομένα.
«Για τα εισοδήματα του 2015 δε θα έχουμε μεγάλες αλλαγές, μεγάλες αλλαγές θα έχουμε για τα εισοδήματα του 2016 και θα έχουν να κάνουν με το πλαστικό χρήμα» τόνισε ο κ.Αλεξιάδης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης