Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπάργκο της Ρωσίας κατά της Τουρκίας σε αγροτικά προϊόντα - Medvedev: Περίεργη η στάση της Άγκυρας

Εμπάργκο της Ρωσίας κατά της Τουρκίας σε αγροτικά προϊόντα - Medvedev: Περίεργη η στάση της Άγκυρας
Η ρωσική κυβέρνηση δεν αποκλείει επέκταση της λίστας των εμπορευμάτων σε εμπάργκο, αλλά και την επιβολή άλλων περιοριστικών μέτρων κατά της Άγκυρας
Εμπάργκο στις εισαγωγές κυρίως αγροτικών προϊόντων, λαχανικών και φρούτων από την Τουρκία αποφάσισε να επιβάλει η ρωσική κυβέρνηση, η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης της λίστας των εμπορευμάτων σε εμπάργκο, καθώς και την επιβολή άλλων περιοριστικών μέτρων κατά της Άγκυρας.
Η Μόσχα μπορεί να καθυστερήσει για μερικές εβδομάδες την επιβολή των περιορισμών στις εισαγωγές τροφίμων, προκειμένου να μειώσει τις πληθωριστικές πιέσεις, ενώ προς το παρόν θα αποφύγει να απαγορεύσει εισαγωγές τουρκικών βιομηχανικών προϊόντων.
Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με αντιπροέδρους της κυβέρνησης, ο ρώσος πρωθυπουργός, Dmitry Medvedev, τόνισε ότι η τουρκική ηγεσία συνεχίζει να κρατά περίεργη στάση, αρνούμενη να απολογηθεί για την κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους.
«Δυστυχώς, οι τούρκοι ηγέτες κρατούν πολύ περίεργη στάση. Μόλις αναφέρθηκε ότι ο τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα η Ρωσία να αναθεωρήσει τα μέτρα που έλαβε ως απάντηση για την κατάρριψη του αεροσκάφους και την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι η Τουρκία δεν θα απολογηθεί ποτέ για το συμβάν».
«Τα σχόλια περιττεύουν», τόνισε ο ρώσος πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης