Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Αμετάβλητα στο ιστορικό χαμηλό του 1,5% διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα

Πολωνία: Αμετάβλητα στο ιστορικό χαμηλό του 1,5% διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα
Το κυβερνών κόμμα θέλει η κεντρική τράπεζα με την πολιτική της να βοηθήσει ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη στη χώρα με ένα πρόγραμμα φθηνών δανείων
Αμετάβλητα στο ιστορικό χαμηλό του 1,5% διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Πολωνίας, για όγδοη φορά, προτού η νομισματική πολιτική της χώρας επανέλθει στο προσκήνιο μετά την αλλαγή φρουράς στην κεντρική τράπεζα τον Ιανουάριο.
Σημειώνεται ότι δύο μέλη της 10μελούς επιτροπής της κεντρικής τράπεζας ετοιμάζονται να φύγουν πριν από τη συνεδρίαση της τράπεζας στις 13-14 Ιανουαρίου, με το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη να δηλώνει ότι αναζητά υποψηφίους που θα είναι υπέρ της μείωσης των επιτοκίων.
Παράλληλα, το κυβερνών κόμμα θέλει η κεντρική τράπεζα με την πολιτική της να βοηθήσει ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη στη χώρα με ένα πρόγραμμα φθηνών δανείων.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Citigroup, Piots Kalisz, το νέο συμβούλιο νομισματικής πολιτικής μπορεί να είναι πιο τολμηρό του χρόνου και επισημαίνει ότι οι μειώσεις επιτοκίων φαίνονται πιθανές.
Προσθέτει δε, ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν κάποια μη συμβατικά μέτρα από την κεντρική τράπεζα της Πολωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης