Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αξιωματούχος Εσθονίας: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν επείγει – Να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις

Αξιωματούχος Εσθονίας: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν επείγει – Να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις
«Το μεγάλο ερώτημα είναι η τύχη του συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο οι Έλληνες πρέπει να διευθετήσουν, αλλά και ο προϋπολογισμός του 2016», σημείωσε ο Ross
Την εκτίμηση ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν επείγει πλέον, καθώς οι συνθήκες έχουν σταθεροποιηθεί και τα επιτόκια έχουν μειωθεί, διατύπωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της Εσθονίας, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.
Ειδικότερα, ο Marten Ross υποστήριξε πως οι καλύτεροι όροι δανεισμού αποτελούν εν μέρει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
«Υπό οικονομικούς όρους, η κατάσταση είναι λιγότερο έντονη», ανέφερε συγκεκριμένα, προσθέτοντας πως «το ζήτημα του χρέους είναι προφανώς πιο σημαντικό όταν κάποιος χρειάζεται χρήματα, οπότε η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πιο ήρεμη».
Όπως ανέφερε, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η βελτίωση των προοπτικών για την οικονομία έχουν συνεισφέρει στη δημιουργία καλύτερων προσδοκιών για την Ελλάδα αυτούς τους μήνες.
«Το μεγάλο ερώτημα είναι η τύχη του συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο οι Έλληνες πρέπει να διευθετήσουν, αλλά και ο προϋπολογισμός του 2016», σημείωσε ο Ross.
Στη συνέχεια ο Ross είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο ως προς τα προαπαιτούμενα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Τέλος, σχολίασε πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι σημαντική, όχι τόσο για την εκταμίευση των κονδυλίων, όσο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης