Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με ποιο τρόπο μπορεί να διασωθεί η Attica bank; - Με 3 κινήσεις λογικής και κυρίως ψυχραιμίας

tags :
Με ποιο τρόπο μπορεί να διασωθεί η Attica bank; - Με 3 κινήσεις λογικής και κυρίως ψυχραιμίας
Το bankingnews.gr θα συνεχίσει να λειτουργεί θετικά προς την βελτιστοποίηση του τραπεζικού συστήματος με ένα μόνο γνώμονα την θετική συνεισφορά στην οικονομία.
Πως μπορεί να διασωθεί η Attica bank, να ανακεφαλαιοποιηθεί, το ΤΣΜΕΔΕ να διατηρήσει ένα ποσοστό ως μέτοχος μειοψηφίας και παράλληλα να διασωθεί η τράπεζα;
Το bankingnews.gr παρουσιάζει μια κωδικοποιημένη ανάλυση με τα βασικότερα σημεία του σχεδίου διάσωσης της Attica bank.
Το τραπεζικό σύστημα δεν θέλει τον εκμηδενισμό της Attica bank, όπως μπορεί κάποιοι συνωμοσιολόγοι να θεωρούν…και δυστυχώς υπάρχουν τέτοιοι.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι άλλες τράπεζες θα συνδράμουν θετικά στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank.
Η πρόταση της Πειραιώς π.χ. είχε μια λογική και η πρόταση της Εθνικής στο παρελθόν…δεν είναι της παρούσης να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες.
Όμως το ερώτημα είναι πως μπορεί να διασωθεί η Attica bank;
Το bankingnews.gr άσκησε εποικοδομητική κριτική και πολλές από τις προτάσεις μας από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς αναγνωρίζονται ως ορθές, ως υπεύθυνες και ορθές. 

Πως θα ξεπεραστεί το state aid;

Με την αμηχανία που υπάρχει στο θέμα αυτό στην DGCom στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ λόγω του κινδύνου το ΤΣΜΕΔΕ ο βασικός μέτοχος της Attica bank να υπαχθεί σε ένα ευρύτερο ασφαλιστικό φορέα δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.
Η Attica bank να συμμετάσχει με λιγότερα από 255 εκατ όχι το μέγιστο των 382,5 εκατ ώστε να δώσει χώρο σε στρατηγικό επενδυτή.
Το 25% αντιστοιχεί σε 187εκατ άρα θεωρητικά με 187 εκατ το ΤΣΜΕΔΕ θα ελέγχει το 25% αφήνοντας χώρο σε στρατηγικό επενδυτή και υπερκαλύπτοντας τις ενστάσεις της DGCom.

Γιατί πρέπει να παραχωρηθεί το management;

Η παραχώρηση του management στην Attica bank είναι γεγονός.
Συμπεριλαμβάνεται και επίσημα στην νέα αναθεωρημένη πρόταση που υποβλήθηκε στην DGCom ως πλάνο αναδιάρθρωσης και κεφαλαιακής ενίσχυσης.
Το management θα παραχωρηθεί στην Attica bank.

Ο ρόλος της Attica bank μετά την ανακεφαλαιοποίηση;

Ο ρόλος της Attica bank μετά την ανακεφαλαιοποίηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ο ίδιος όπως πριν την ανακεφαλαιοποίηση.
Πρέπει πολλά να αλλάξουν και όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή θα παρουσιάσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση – σχεδιασμό που είναι προς την σωστή κατεύθυνση και δεν αναφερόμαστε μόνο σε ορισμένα σχέδια για τις συνεταιριστικές τράπεζες.

Το χρονοδιάγραμμα

Στις 4 Δεκεμβρίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση της μετοχής της Attica bank.
Μεταξύ 4 και 10 Δεκεμβρίου η περίοδος υλοποίησης της αύξησης κεφαλαίου.

Το bankingnews.gr θα συνεχίσει να λειτουργεί θετικά προς την βελτιστοποίηση του τραπεζικού συστήματος με ένα μόνο γνώμονα την θετική συνεισφορά στην οικονομία.

Υποσημείωση

Τα κατ' εντολή άρθρα....σε C.... L..... και F..... κατά του bankingnews.gr, την ίδια ώρα που η Attica bank διαφημίζεται στα site αυτά δεν αξίζουν ούτε για το καλάθι των αχρήστων.

Πρώτη ενημέρωση: 23:46, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης