Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times: Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα προϋπολογισμό λιτότητας για το 2016

Financial Times: Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα προϋπολογισμό λιτότητας για το 2016
Η ύφεση το 2016 θα φτάσει το 0,7%, από 2,3% που είχε αρχικά υπολογιστεί, μετά τα capital controls
Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες (5/12) τον προϋπολογισμό για το 2016 που προβλέπει ότι η ύφεση τον επόμενο χρόνο θα είναι μικρότερη απ αυτήν που είχε αρχικά υπολογιστεί, παρά τη φοροκαταιγίδα που θα χτυπήσει τους έλληνες φορολογούμενους.
Σύμφωνα με το δημοσιευμα των Finacial Times, ο προϋπολογισμός πέρασε με την ψήφο 153 βουλευτών έναντι 145 που ψήφισαν κατά, μετά από μια πολύωρη συζήτηση σχετικά με τα αντιλαϊκά μέτρα που καλείται να εφαρμόσει η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο έλληνας πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «ανευθυνότητα» σχετικά με την απόρριψη μέτρων που είχε αρχικά εγκρίνει και περιλαμβάνονται στο τρίτο πακέτο διάσωσης των 86 δις ευρώ (μνημόνιο) που έλαβε η Ελλάδα το καλοκαίρι ως αντάλλαγμα για σημαντικές μεταρρυθμίσεις.
Το δημοσίευμα των Finacial Times αναφέρετε στις παρεμβάσεις των πολιτικών αρχηγών στο κοινοβούλιο όπως αυτή του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για υποκρισία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών η ύφεση το 2016 θα φτάσει το 0,7%, από 2,3% που είχε αρχικά υπολογιστεί μετά τα capital controls και μετά από ένα χρόνο μηδενικής ανάπτυξης το 2015.

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης