Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Λαφαζάνη με το Προεδρείο της ΟΣΥΠΑ για την εκχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Συνάντηση  Λαφαζάνη με το Προεδρείο της ΟΣΥΠΑ  για την εκχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων
Τι ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε, Π. Λαφαζάνης
«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Τσίπρα για το εθνικό έγκλημα της εκχώρησης 14 κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων», ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Λαικής Ενότητας (ΛΑ.Ε), Π. Λαφαζάνης, μετά τη συνάντηση με το Προεδρείο της ΟΣΥΠΑ.
Ειδικότερα, στα Γραφεία της ΛΑΕ, ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Π. Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Μάξιμο Μπόλα, υπεύθυνο για της ΔΕΚΟ, συναντήθηκε με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Βασίλη Αλεβιζόπουλο.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η  εκχώρηση στην γερμανικών κρατικών συμφερόντων Fraport των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, στη βάση μιας κατάπτυστης συμφωνίας, ισοδυναμεί με πλιάτσικο σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.
Η κυβέρνηση, στην ουσία, δεν πωλεί αλλά, όπως προκύπτει από τη σύμβαση, «πληρώνει» και από πάνω τη Fraport για να παραλάβει με προίκα τα 14 αεροδρόμια-φιλέτα.
Η Ελλάδα με την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων της στη Fraport, μετατρέπεται ευθέως σε γερμανική τουριστική αποικία».
Ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε λέγοντας «δηλώνουμε ως ΛΑ.Ε ότι δεν αναγνωρίζουμε την εκχώρηση των 14 περιφερειακών μας αεροδρομίων ούτε θεωρούμε ότι αυτή η παραχώρηση μπορεί να έχει καμιά νομική βάση.
Αντίθετα επισύρει πελώριες πολιτικές και βαρύτατες ποινικές ευθύνες οι οποίες και θα αναζητηθούν μέχρι τέλος.
Η ματαίωση της παράδοσης των αεροδρομίων μας και η αναβάθμιση τους υπό δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση είναι η μόνη λύση».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, τόνισε ότι «η Ομοσπονδία μας θεωρεί το ξεπούλημα των αεροδρομίων σε Γερμανική εταιρία σκανδαλώδες και επιζήμιο για την Οικονομία, για τις τοπικές κοινωνίες, για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας, για την ίδια την εθνική κυριαρχία.
Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την αποτροπή αυτού του μεγάλου σκανδάλου, με κινηματικές πρωτοβουλίες, σε συμμαχία με τις θιγόμενες τοπικές κοινωνίες. Έχουμε ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της σχετικής κυβερνητικής απόφασης και θα προσφύγουμε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Αυτή η παράνομη και σκανδαλώδης εκχώρηση εθνικών υποδομών σε Γερμανικά συμφέροντα δεν θα περάσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης