Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iglesias (Podemos): Τεράστιο το μάθημα δημοκρατίας που έδωσε η Ελλάδα και ο Τσίπρας

Iglesias (Podemos): Τεράστιο το μάθημα δημοκρατίας που έδωσε η Ελλάδα και ο Τσίπρας
Στην Ελλάδα είδαμε ότι η πρόοδος μερικές φορές πρέπει να έρθει πιο αργά απ' ό,τι θα ήθελε κανείς, ανέφερε ο επικεφαλής του Podemos
Για τεράστιο μάθημα δημοκρατίας από την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο επικεφαλής των Podemos («Μπορούμε»), Pablo Iglesias, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» λίγες ημέρες μόνον πριν από τις γενικές εκλογές στη χώρα του, στις 20 Δεκεμβρίου.
Ερωτηθείς ο Iglesias αν οι δεσμοί του με τον Τσίπρα έπληξαν τους Podemos, απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να πει ότι «στην Ελλάδα είδαμε ότι η πρόοδος μερικές φορές πρέπει να έρθει πιο αργά απ' ό,τι θα ήθελε κανείς και παράλληλα, είδαμε ένα τεράστιο μάθημα δημοκρατίας».
Ο επικεφαλής των Podemos, μάλιστα, ρωτήθηκε αν τον Ιανουάριο θα πάει στο ισπανικό κοινοβούλιο φορώντας γραβάτα, για να απαντήσει ότι δεν έχει αποφασίσει και ότι έχει φορέσει πολλές φορές γραβάτα και σίγουρα θα φόραγε για μια ακόμη φορά.
«Κάποιες φορές θα πηγαίνω με γραβάτα και άλλες όχι. Νομίζω ότι δεν πρέπει να δραματοποιούμε αυτά τα στοιχεία», σημείωσε.
Στα σοβαρά θέματα, τώρα, ο Pablo Iglesias εξέφρασε την αισιοδοξία του για νίκη στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι την 21η Δεκεμβρίου το Podemos θα πρέπει να ασχοληθεί με τον σχηματισμό κυβέρνησης και τη διακυβέρνηση της Ισπανίας.
Παράλληλα, ανέφερε ότι οι Podemos έχουν μετατραπεί σε μια ώριμη πολιτική δύναμη, που πηγάζει από τον κόσμο και σιγά σιγά μετατρέπεται σε μια πολιτική δύναμη που μπορεί να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.
Ερωτηθείς αν η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος ενισχύει το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Rajoy, τόνισε «το ακριβώς αντίθετο. Η ανησυχία του Rajoy είναι η αλλαγή. Δικός μας στόχος είναι να αποτελέσουμε μια εναλλακτική του Λαϊκού Κόμματος».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης