Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τον Γ. Στουρνάρα καλεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τη συμφωνία του Δημοσίου και της Siemens

Τον Γ. Στουρνάρα καλεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τη συμφωνία του Δημοσίου και της Siemens
Η συμφωνία υπεγράφε όταν ο Γιάννης Στουρνάρας διατελούσε υπουργός Οικονομικών 
Τον Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της ΤτΕ και πρώην υπουργό Οικονομικών, καλεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έπειτα από σχετική απόφαση των μελών της, με αντικείμενο της συνεδρίασης το ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού που υπεγράφη μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Siemens.
Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω συμφωνία υπεγράφη την περίοδο που ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, διατελούσε υπουργός Οικονομικών.
Η ακρόαση του κ. Στουρνάρα, θα καθοριστεί σε ημέρα και ώρα που θα συναποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης με τον ίδιο, κι όπως ενημέρωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, θα επιδιωχθεί να γίνει πριν τα Χριστούγεννα, ήτοι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, λόγω των υποχρεώσεων του κ. Στουρνάρα, θα υπάρξει συνεννόηση ώστε να συμβεί αυτό κατόπιν των εορτών.
Σημειώνεται ότι η βουλευτής της ΝΔ, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, αλλά και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησαν να προσέλθει και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Επιτροπή, ώστε να καταθέσει τη θέση του Δημοσίου επί του θέματος, δεδομένου ότι η συμφωνία με την Siemens ήδη εφαρμόζεται και πρέπει -σύμφωνα με τους βουλευτές- να γνωρίσει η Επιτροπή αν γίνεται αποδεκτή από την σημερινή κυβέρνηση η συμφωνία αυτή, όπως και το νομικό πλαίσιο εφαρμογής της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης