Οικονομία

Κουντουρά (Τουρισμού): Στόχος να αξιοποιήσουμε ιδανικά το διαχρονικό brand name “Ελλάδα”

Κουντουρά (Τουρισμού): Στόχος να αξιοποιήσουμε ιδανικά το διαχρονικό brand name “Ελλάδα”
Σχετικά με τις αυξήσεις του ΦΠΑ, η κα Κουντουρά ανέφερε ότι αν και επιβλήθηκαν από τους θεσμούς, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει μέσω εναλλακτικών μέτρων να προσφέρει ελαφρύνσεις στον κλάδο
«Είμαι εδώ για να στηρίξω την επιχειρηματικότητα και για να ενισχύσουμε τη συνεργασία και τη δικτύωση ώστε να αξιοποιήσουμε ιδανικά το διαχρονικό brand name “Eλλάδα”», τόνισε η κα Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο των εργασιών του 17ου New York Capital Link Forum με θέμα "Investing for Growth" που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη.
Ειδικότερα, η κα Κουντουρά απηύθυνε πρόσκληση στο διεθνές επενδυτικό κοινό να διερευνήσει τις σημαντικές ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό.
Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως η κυβέρνηση, έχοντας ανανεώσει τη θητεία της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές ώστε να υπάρξει ανάπτυξη.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ο τουρισμός, εν μέσω κρίσης έχει αυξηθεί κατά 25% ενώ η συνεισφορά στο ΑΕΠ είναι 20%, και η Ελλάδα είναι κορυφαίος Ευρωπαϊκός προορισμός».
Σχετικά με τις αυξήσεις του ΦΠΑ, ανέφερε ότι αν και επιβλήθηκαν από τους θεσμούς, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει μέσω εναλλακτικών μέτρων να προσφέρει ελαφρύνσεις στον κλάδο.
Σχετικά με την προσφυγική κρίση, τόνισε ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επηρεάζεται ο τουρισμός.
Στα άμεσα σχέδια, όπως ανέφερε, βρίσκονται η βελτίωση των υποδομών, η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, η προέκταση της τουριστικής περιόδου και η εξέλιξη νέων τύπων τουρισμού και προορισμών.
Σημειώνεται ότι η υπουργός ήταν κεντρική ομιλήτρια ειδικής ενότητας αφιερωμένης στις επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης