Τελευταία Νέα
Οικονομία

Weidmann (ΕΚΤ): Πρόωρη η συζήτηση για συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο QE – Δεν επείγει η ελάφρυνση του χρέους

tags :
Weidmann (ΕΚΤ): Πρόωρη η συζήτηση για συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο QE – Δεν επείγει η ελάφρυνση του χρέους
Ο Weidmann τονίζει επίσης ότι η πλήρης ιδιοκτησία του προγράμματος από την κυβέρνηση θα συνέβαλε τα μέγιστα για τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα
Πρόωρη χαρακτηρίζει τη συζήτηση για συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, ο διοικητής της Bundesbank, Jens Weidmann.
«Είναι πρόωρο να προβούμε σε εικασίες αναφορικά με την πιθανότητα συμπερίληψης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική.
Όσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, υποστήριξε ότι δεν αποτελεί θέμα επείγοντος ενδιαφέροντος, με βάση τις χαμηλές ανάγκες αναχρηματοδότησης για τα επόμενα χρόνια.
Ο Weidmann τονίζει επίσης ότι η πλήρης ιδιοκτησία του προγράμματος από την κυβέρνηση θα συνέβαλε τα μέγιστα για τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα.
Όσον αφορά τα capital controls στις ελληνικές τράπεζες, σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση τα εφάρμοσε, η ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίσει πότε θα τα πάρει πίσω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης