Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Ο ΕΝΦΙΑ του 2015 πρέπει να πληρωθεί κανονικά – Με εμπορικές τιμές ο ΕΝΦΙΑ του 2016

Αλεξιάδης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Ο ΕΝΦΙΑ του 2015 πρέπει να πληρωθεί κανονικά – Με εμπορικές τιμές ο ΕΝΦΙΑ του 2016
Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός του ΥΠΟΙΚ για την φορολόγηση των ακινήτων από την απόφαση του ΣτΕ τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ
Την θέση ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2015 πρέπει να πληρωθεί κανονικά διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2016 θα υπολογιστεί με βάση τις εμπορικές τιμές.
Σε ομιλία του σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου για φορολογικά θέματα ο κ.Αλεξιάδης υποστήριξε πως το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να αλλάξει τον σχεδιασμό του για τις αντικειμενικές αξίες από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι: «δεν είναι κάτι που πρέπει να απαντήσουμε σήμερα ή αύριο».
Ωστόσο, τόνισε ότι στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι μέσα στο 2016 να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα εμπορικών τιμών στα ακίνητα, επί των οποίων θα υπολογισθεί και ο ΕΝΦΙΑ του επόμενου έτους.
Ο υπουργός υποστήριξε πάντως ότι το ΥΠΟΙΚ θα είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του σε ότι αφορά την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων.
Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ του 2015, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα πρέπει να πληρωθεί κανονικά και ότι η πρώτη εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν επηρεάζει τον φόρο.
Μάλιστα απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για τη δόση του ΕΝΦΙΑ που λήγει στις 31.12.2015.
Εντύπωση επιπλέον προκάλεσε και η παραδοχή του ότι δεν αποδίδει στα δημόσια έσοδα η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά λόγω και των στρεβλώσεων που υπάρχουν στο σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης