Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Πρέπει να προστατέψουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ – Απόλυτα σύμφωνος με την πρόταση της Κομισιόν

Hollande: Πρέπει να προστατέψουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ – Απόλυτα σύμφωνος με την πρόταση της Κομισιόν
«Aν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα εξωτερικά σύνορα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στις υποσχέσεις μας προς την Τουρκία», δήλωσε ο Francois Hollande
Υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σώματος συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής τάχθηκε ο Francois Hollande, πρόεδρος της Γαλλίας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, ο γάλλος πρόεδρος τόνισε πως «πρέπει να προστατέψουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και για αυτό δήλωσε «απόλυτα σύμφωνος» με την πρόταση της Κομισιόν.
Παράλληλα τόνισε ότι οι χώρες της ΕΕ πρέπει να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για την μετεγκατάσταση των προσφύγων από τα κράτη-μέλη που δέχονται μεταναστευτικές πιέσεις.
Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο Hollande τόνισε ότι τέθηκαν ορισμένοι κανόνες οι οποίοι θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί.
«Αν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα εξωτερικά σύνορα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στις υποσχέσεις μας προς την Τουρκία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
«Αυτό που θέλουμε είναι ένα σχέδιο για την καλύτερη δυνατή προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι «θα πρέπει να σεβαστούμε το δικαίωμα ασύλου προς εκείνους που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης