Στο ΣτΕ προσφεύγει η Σαββαϊδου κατά της παύσης της από τη ΓΓΔΕ - Ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου

Στο ΣτΕ προσφεύγει η Σαββαϊδου κατά της παύσης της από τη ΓΓΔΕ - Ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου
Η κα Σαββαϊδου υποστηρίζει ότι παραβιάσθηκε το τεκμήριο της αθωότητας
Στο ΣτΕ προσφεύγει η Κ. Σαββαϊδου κατά της παύσης της από τη ΓΓΔΕ, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. 
Ειδικότερα, η τέως γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, κα Κατερίνα Σαββαΐδου, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η από 22 Οκτωβρίου 2015 απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία παύτηκε από τα καθήκοντά της.
Στην προσφυγή της, υποστηρίζει ότι ναι μεν οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου είναι πολιτικές και δεν μπορούν να ελεγχθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως προς τη νομιμότητα τους, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η κυβερνητική αυτή πράξη έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ατομικής διοικητικής πράξης, καθώς αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο και ρυθμίζει αρνητικά την υπηρεσιακή της κατάσταση.
Ακόμη, η Κατερίνα Σαββαΐδου υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι παραβιάσθηκε το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο κατοχυρώνεται από την ΕΣΔΑ και από το Σύνταγμα.
Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος της Κ. Σαββαΐδου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

bankingnews.gr

BREAKING NEWS