Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici σε Παπαδημούλη: Διαθέσιμα μέτρα για την καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και τεχνική βοήθεια προς την Ελλάδα

Moscovici σε Παπαδημούλη: Διαθέσιμα μέτρα για την καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και τεχνική βοήθεια προς την Ελλάδα
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ρωτούσε την Κομισιόν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων
Τη διαθέσιμη τεχνική βοήθεια που μπορεί να δοθεί στην Ελλάδα, αλλά και τα ειδικά μέτρα της Ε.Ε. αναφορικά με τη χώρας μα και την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων επισημαίνει ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, απαντώντας σε ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη για το ελληνικό ριζοσπαστικό εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων.
Ειδικότερα, ο Pierre Moscovici υπογραμμίζει τη δυνατότητα που υπάρχει για διαθέσιμη τεχνική βοήθεια, η οποία θα συντονίζεται από τη νέα υπηρεσία στήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Κομισιόν.
Παράλληλα, αναφέρει πως το μέτρο που περιλαμβάνει «την επίσπευση της πληρωμής του 5% που συνήθως παρακρατείται μέχρι το κλείσιμο των προγραμμάτων και η εφαρμογή ποσοστού συγχρηματοδότησης της Ε.Ε. ύψους 100 %» θα έχουν όφελος περίπου 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα το 2015 και το 2016, χρήματα που αφορούν την άμεση ώθηση των επενδύσεων.
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειωτέον, είχε καταθέσει ερώτηση προς την Κομισιόν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση στην εφαρμογή του Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων.
Παράλληλα, ζητούσε πληροφορίες για «τους μηχανισμούς που θα μπορούσαν να επιταχύνουν και να εμβαθύνουν τη νέα μεταρρυθμιστική προσπάθεια», ώστε να σημειωθούν ταχύτερα τα αναγκαία αναπτυξιακά και επενδυτικά αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης