Ρομπόλης (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ): Σύνταξη 500 ευρώ για 20 χρόνια εργασίας προβλέπει ο σχεδιασμός των δανειστών

Ρομπόλης (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ): Σύνταξη 500 ευρώ για 20 χρόνια εργασίας προβλέπει ο σχεδιασμός των δανειστών
Η τάση είναι η μέση σύνταξη να φτάσει στα 600 ευρώ υποστήριξε ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ –ΓΣΕΕ
Την θέση ότι ο σχεδιασμός των δανειστών για τις συντάξεις προβλέπει ότι αυτές θα διαμορφωθούν στα 500 ευρώ για 20 χρόνια εργασίας διατύπωσε ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, Σάββατος Ρομπόλης.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Ρομπόλης τάχθηκε υπέρ της μείωσης του συντελεστή αναπλήρωσης για τις πιο υψηλές συντάξεις και αύξησης για τις πιο χαμηλές, ώστε να μπορούν να τροφοδοτούνται οι πιο αδύναμοι ασφαλισμένοι, χωρίς να παραβιάζεται η «αναλογικότητα εισφορών-παροχών».
Σχετικά με τη μέση σύνταξη, ο κ. Ρομπόλης είπε ότι το 2010 ήταν 1.500 ευρώ, τώρα έχει φθάσει στα 800-850 ευρώ και εφόσον εφαρμοστεί το πρόγραμμα των δανειστών, «η τάση είναι να φθάσει στα 600 ευρώ».
Όπως είπε, εάν επιμείνουν οι δανειστές για εξοικονόμηση 2,2 δισ. ευρώ μέσα από τη μείωση των συντάξεων τότε οι συντάξεις από 800 ευρώ και πάνω θα μειωθούν γύρω στο 12%-13% δηλαδή κατά 100 ευρώ.
Επιπλέον, ο κ.Ρομπόλης ανέφερε ως μεγάλο πρόβλημα το δημογραφικό, καθώς ήδη το 25% του πληθυσμού είναι πάνω από 65 ετών και η μελέτη του δείχνουν ότι από το 2044 και μετά ο ένας στους δυο θα υπερβαίνει αυτή την ηλικία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS