Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Δύο υπουργοί παραιτήθηκαν για εμπλοκή τους σε διαφορετικά σκάνδαλα

Αυστραλία: Δύο υπουργοί παραιτήθηκαν για εμπλοκή τους σε διαφορετικά σκάνδαλα
Πρόκειται για τον υπουργό Υποδομών, Jamie Briggs και τον υπουργό Επικρατείας, Mal Brough
Δύο υπουργοί της αυστραλιανής κυβέρνησης παραιτήθηκαν σχετικά με διαφορετικά σκάνδαλα.
Ειδικότερα, πρόκειται για τον υπουργό Υποδομών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Jamie Briggs (φωτό), ο οποίος παραιτήθηκε μετά τα παράπονα που εξέφρασε δημόσιος λειτουργός για τη συμπεριφορά του σε μπαρ του Χονγκ Κονγκ.
Ο ειδικός υπουργός Επικρατείας, Mal Brough, παραιτήθηκε καθώς εκκρεμεί εις βάρος του έρευνα της αστυνομίας για τον ρόλο του στην πτώση ενός άλλου πολιτικού.
Κατηγορείται ότι κατείχε αντίγραφα του ημερολογίου του 2012 του Peter Slipper, σε μια εποχή που ο τελευταίος είχε εμπλακεί σε μια υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, εξαιτίας της οποίας έχασε τη θέση του.
Ο κ. Brough αρνείται ότι έκανε αδικοπραγία.
Με δύο θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο της Αυστραλίας να πρέπει να καλυφθούν άμεσα, αυτό είναι το πρώτο μεγάλο πλήγμα για τον πρωθυπουργό Malcolm Turnbull από τότε που ανέλαβε την εξουσία.
Ο Jamie Briggs ανέφερε ότι πήγε σε ένα κατάμεστο μπαρ μετά το δείπνο ενώ ήταν σε ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ στα τέλη Νοεμβρίου με τον επικεφαλής του γραφείου τους, ορισμένους αξιωματούχους και μια γυναίκα δημόσιο λειτουργό.
«Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στην πρόθεσή μου να πράξω ανάρμοστα και είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω ότι τίποτα παράνομο δεν αναφέρθηκε ή έγινε στην πραγματικότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Ωστόσο, συμπληρώνει, τις επόμενες ημέρες η δημόσια λειτουργός εξέφρασε ανησυχία σχετικά με την ανάρμοστη συμπεριφορά μου προς την ίδια στο εν λόγω μέρος, απολογήθηκα αμέσως στην ίδια, όμως «ύστερα από σοβαρή σκέψη σχετικά με τις ανησυχίες που εκφράστηκαν και το γεγονός ότι ήμουν σε ένα μπαρ αργά το βράδυ ενώ ήμουν σε επίσκεψη στο εξωτερικό, κατέληξα ότι αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει με τα ιδιαίτερα υψηλά στάνταρτ που πρέπει να πληρούν οι υπουργοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης