Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουίκ: Είναι απόφαση της κυβέρνησης να τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες έναντι των Θεσμών

Κουίκ: Είναι απόφαση της κυβέρνησης να τελειώνουμε με  τις εκκρεμότητες έναντι των Θεσμών
"Η χώρα έχει κυβέρνηση", τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ
«Είναι απόφαση αυτής της κυβέρνησης να τελειώνουμε με όλες τις εκκρεμότητες που έχουμε έναντι των Θεσμών», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ.
Ο κ. Κουίκ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα xanthinews.gr, σημειώνει πως «το 30% είναι μέτρα που έπρεπε να είχαν πάρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά που προτίμησαν να «πετάξουν πολλές μπάλες» στην εξέδρα.
Ανάμεσα σε αυτές το ασφαλιστικό, ο εξορθολογισμός του φορολογικού συστήματος και η πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και της διαφθοράς».
Κατά τον ίδιο, η κατάσταση «σερνόταν» επί πέντε ολόκληρα χρόνια, κάνοντας τους Έλληνες να παραμιλούν.
Ο κ. Κουίκ επανέλαβε ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου  «θα έχουμε κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα, ανεξάρτητα με την δυσκολία τους, έτσι ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε στην επικύρωση της πρώτης αξιολόγησης, στη ρύθμιση του χρέους και στη διαχείριση του εμπροσθοβαρούς αναπτυξιακού προγράμματος των 35 δις.
Σαμαράς και Βενιζέλος κορόιδευαν συστηματικά και Έλληνες και ξένους.
Εμείς μπορεί να «παγώσαμε» κάποιες προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αλλά θα τηρήσουμε την «τριετή συμφωνία εξόδου από τη κρίση» και μέχρι το τέλος της τετραετίας θα αποδείξουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, ότι τελικά θα γίνουν πράξεις τα όσα δεσμευτήκαμε».
Σε ερώτηση σχετικά με το ότι οι Θεσμοί ζητούν, πέρα από τα συμφωνηθέντα το καλοκαίρι, πρόσθετα μέτρα 7 δις, απάντησε «προτιμώ να βλέπω την «Ραδιοαρβύλα» του Αντώνη Κανάκη και της παρέας του, που είναι από τα κορυφαία προγράμματα, παρά να δίνω σημασία στη… ραδιοαρβύλα ξένων ΜΜΕ, αλλά και εγχώριων, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία»
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν «μασάει» τέτοια «μαύρα» κόλπα και τέτοια άθλια προπαγάνδα, η οποία είναι επίσης προφανές, ότι μέσα σε όλα στοχεύει και στην απαξίωση εκείνων των πολιτικών δυνάμεων, που με άξονα την Νότια Ευρώπη, αρχίζουν να ανατρέπουν σκληροπυρηνικές νοοτροπίες και να επαναφέρουν την Ε.Ε. εκεί που την ήθελαν, εκεί που την στήριξαν και την υπηρέτησαν ηγέτες, όπως ο Σμίτ, ο Ντ’ Εστέν, ο Καραμανλής.
Ηγέτες που όραμα τους είχαν την «Ευρώπη των Λαών – Εθνών και Αλληλεγγύης» και όχι την Ευρώπη της όποιας Μονοκρατορίας».
Αναφορικά με τη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου ότι θα στηρίξει μέχρι τέλους τον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι το επικροτώ απολύτως και πρόσθεσε πως «κάναμε μια έντιμη πολιτική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να διαχειριστούμε την κρίση και να απαλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα από τα μνημόνια, με το τέλος αυτής της τριετούς συμφωνίας με τους Θεσμούς.
Βεβαίως και έχουμε τις διακριτές διαφορές μας, αυτό ήταν κατανοητό από την αρχή. Και αυτές φάνηκαν και στον τρόπο με τον οποίο οι ΑΝΕΛ συμπεριφερθήκαμε κοινοβουλευτικά τόσο στο θέμα της «Ιθαγένειας», όσο και στο «Σύμφωνο συμβίωσης».
Εμείς πράξαμε κατά συνείδηση, αλλά όπως διαπιστώσατε, οι πρόθυμοι να πουν τα «ναι» ήταν από τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης».
Υπογράμμισε δε, πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση υπηρετεί με συνέπεια τόσο τα εθνικά μας θέματα, όσο και τα θέματα Άμυνας.
Δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στο τρόπο που τα χειρίζονται ο Νίκος Κοτζιάς και ο Πάνος Καμμένος σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Σε περίπτωση που κάτι στραβώσει, ο κ. Κουίκ σημείωσε πως όλα μέχρι στιγμής είναι ελεγχόμενα, «αλλά εάν, όπως για παράδειγμα στο θέμα της Μακεδονίας, υπάρξει εξέλιξη η οποία αντιβαίνει τα όσα ασπαζόμαστε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, τότε θα το δηλώσουμε δημόσια και θα το «πολεμήσουμε» δημόσια».
Όπως είπε, «εγώ προσωπικά μένω στη δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Απρίλιο του 1992 στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, δήλωση που διακόπηκε από λυγμούς του, ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική», απαντώντας τότε στην κυβέρνηση των Σκοπίων.
Για το ασφαλιστικό και τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα υπερψηφιστεί και μάλιστα με περισσότερες από 153 ψήφους, είπε πως «για τους 153 δεν έχω καμία αμφιβολία. Για τις παραπάνω ψήφους, προφανώς ο Πρωθυπουργός ξέρει κάτι περισσότερο».
Μάλιστα, σημείωσε ότι «στην αντιπολίτευση θα πρέπει να ψάξουμε για εκείνους που τίναξαν το ασφαλιστικό στον αέρα.
Όχι μόνο με το κακουργηματικό PSI του Βενιζέλου με την ανοχή Σαμαρά, αλλά και με τον τρόπο που προηγούμενες κυβερνήσεις, από έλλειψη πολιτικού θάρρους, δεν προχωρούσαν σε εξορθολογισμό και νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού πλαισίου,
Όλες αυτές οι κυρίες και όλοι αυτοί οι κύριοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν δεν κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκκρεμότητα του ασφαλιστικού, σε δύο – τρία χρόνια δεν θα μιλάμε για περικοπές συντάξεων, αλλά θα μιλάμε για πλήρη κατάρρευση του ασφαλιστικού και για «κατέβασμα ρολών» στις συντάξεις.
Έλαχε σε εμάς να κάνουμε αυτό που φοβήθηκαν να το κάνουν όλοι οι προηγούμενοι πετώντας ή την μπάλα στην εξέδρα – όπως έλεγα πριν – ή να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί.
Αυτούς θα πρέπει να κυνηγήσει ο λαός.
Αυτοί είναι που έχουν όλη την ευθύνη και μάλιστα πολλοί εξ αυτών έχουν το θράσος να προσφεύγουν στα δικαστήρια ζητώντας αναδρομικές αυξήσεις στις βουλευτικές τους συντάξεις».
Μάλιστα, έκανε και μια πρόταση.
«Εάν όλοι οι πρώην βουλευτές παίρνουν σύνταξη από άλλη πηγή, δηλαδή από τη δουλειά που έκαναν πριν/μετά το βουλευτιλίκι τους ή παράλληλα με αυτό, τότε προτείνω στη Βουλή των Ελλήνων να νομοθετήσει άμεσα την περικοπή της βουλευτικής τους σύνταξης», ανέφερε ο κ. Κουίκ, λέγοντας ότι έγιναν βουλευτές για να υπηρετήσουν την πατρίδα και όχι για να εξασφαλίσουν και άλλη σύνταξη, εκτός και αν ήταν από εκείνους που δεν είχαν βάλει ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους.
«Οπότε σε αυτή την περίπτωση μπορούν να πάρουν το κατώτατο όριο σύνταξης, όπως πολλοί συμπολίτες μας», κατέληξε.
Περί οικουμενικής οικουμενικής κυβέρνησης, σχολίασε «να τελειώνουμε με τις αστειότητες.
Η χώρα έχει κυβέρνηση.
Εμείς απλά ζητάμε εθνική συνεννόηση σε κρίσιμα νομοθετήματα.
Δεν ζητήσαμε ούτε συγκυβερνήσεις ούτε οικουμενικές κυβερνήσεις».
Ερωτηθείς για το εάν αληθεύει ότι βουλευτής του Ποταμιού ζήτησε από την Ένωση Κεντρώων, από βουλευτή του Βασίλη Λεβέντη, να καταψηφιστεί το Σύμφωνο Συμβίωσης ώστε να πέσει η κυβέρνηση, ο κ. Κουίκ απάντησε ότι «η Ένωση Κεντρώων οφείλει να πει το όνομα του βουλευτή από το Ποτάμι.
Κρύβοντάς το, είναι συνένοχο μιας βαθιά αντιδημοκρατικής Κοινοβουλετικής νοοτροπίας.
Παράλληλα, εάν πράγματι βουλευτής του Ποταμιού έκανε τέτοια προσέγγιση, ας τιμήσει τα παντελόνια του και να βγει ο ίδιος να το ομολογήσει.
Εάν πάλι το Ποτάμι θεωρεί ότι το εμπλέκει σε σκοτεινά παιχνίδια το κόμμα των Κεντρώων, ας βγει ευθέως να το καταγγείλει, αλλιώς θα αποδείξει για ακόμα μία φορά ότι δεν είναι απλά ένα σιγανοποταμάκι, αλλά ένα ποτάμι με πολύ θολούρα.
Εδώ και τώρα και από τα δύο κόμματα, η πλήρης αλήθεια στα πλαίσια της Κοινοβουλευτικής διαφάνειας».
Για τη ΝΔ, σημείωσε ότι τα όσα ακούει από όλη την Ελλάδα του καταγράφουν ως νικητή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι όποιος και αν είναι ο νικητής «η ΝΔ θα εξακολουθήσει να είναι χαμένη, αν δεν αποβάλει την επιζήμια παρέα του Αντώνη Σαμαρά και των ακραίων συνοδοιπόρων του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης