Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Συνεχίζεται το νομισματικό «μακελειό» στις αναδυόμενες αγορές – Εξαίρεση η τσεχική κορόνα

Brown Brothers Harriman: Συνεχίζεται το νομισματικό «μακελειό» στις αναδυόμενες αγορές – Εξαίρεση η τσεχική κορόνα
Εξαίρεση η τσεχική κορόνα που διαπραγματεύεται σταθερά κοντά στις 27 κορόνες έναντι του ευρώ από τον Νοέμβριο
Για νομισματικό «μακελειό» που συνεχίζεται κάνει λόγο η Brown Brothers Harriman σε ανάλυσή της, επισημαίνοντας το νέο υψηλό όλων των εποχών στην ισοτιμία δολαρίου/ραντ Νοτίου Αφρικής πάνω από τα 16,20 πριν σταθεροποιηθεί μερικώς, ενώ τονίζει ότι μεγάλη εξαίρεση αποτελεί η τσεχική κορόνα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει, «το ραντ έχει εντελώς παραιτηθεί από το μετά Gordhan ράλι ανακούφισης και είναι έτοιμο να συνεχίσει να αποδυναμώνεται περαιτέρω».
Ακόμη αναφέρει ότι η ισοτιμία δολαρίου/τουρκικής λίρα κινείται περαιτέρω πάνω από το 3 και είναι σε τροχιά να δοκιμάσει τα υψηλά όλων των εποχών κοντά στα 3,0750 από τον Σεπτέμβριο.
Όσον αφορά την ισοτιμία δολαρίου/ρουβλίου, η Brown Brothers Harriman σημειώνει ότι καταγράφει νέο κύκλο υψηλών άνω των 76 και προσθέτει ότι το υψηλό όλων των εποχών στα 79 δολ. είναι κοντά.
«Η αναδυόμενη Ασία έχει κρατηθεί σχετικά καλά, όμως πολλά από τα νομίσματα της περιοχής ακόμη διαπραγματεύονται σε χαμηλά πολλών ετών έναντι του δολαρίου», σημειώνεται και προστίθεται ότι «σε ατά περιλαμβάνονται το γουάν, το δολάριο Σιγκαπούρης και το δολάριο Ταϊβάν, ενώ αναμένεται και άλλα να συμμετέχουν στην ομάδα αυτή σύντομα».
Η μεγάλη εξαίρεση, σύμφωνα με την Brown Brothers Harriman, είναι η τσεχική κορόνα, με την ισοτιμία της έναντι του ευρώ να συνεχίζει να διαπραγματεύεται σταθερά κοντά στις 27 κορόνες έναντι του ευρώ από τον Νοέμβριο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης