Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Welle: Επίσκεψη Κατρούγκαλου στο Βερολίνο για το ασφαλιστικό - Ενημερώνει φορείς και τη γερμανική αριστερά

Deutsche Welle: Επίσκεψη Κατρούγκαλου στο Βερολίνο για το ασφαλιστικό - Ενημερώνει φορείς και τη γερμανική αριστερά
Στο Βερολίνο ο Γιώργος Κατρούγκαλος συνοδεύεται από πενταμελή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ
Για την «επιστροφή της χώρας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο» και τις αλλαγές που προωθεί στο ασφαλιστικό ενημέρωσε στελέχη της γερμανικής Αριστεράς ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατά την σημερινή (10/1) του επίσκεψη στο Βερολίνο.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο έλληνας υπουργός Εργασίας θα μιλήσει το απόγευμα με ομογενείς τους οποίους και θα ενημερώσει για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό που προωθούνται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα.
Στη γερμανική πρωτεύουσα ο Γιώργος Κατρούγκαλος συνοδεύεται από πενταμελή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννης Μπουρνούς και το μέλος της Κ.Ε. Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου που μετείχαν τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Rosa Luxemburg και τον Karl Liebknecht τα δύο σημαντικά στελέχη της Αριστεράς.
Όπως επισήμανε ο Γιάννης Μπουρνούς στη Deutsche Welle, το ζητούμενο είναι πως μπορεί να διευρυνθεί στην ΕΕ το μέτωπο κατά της λιτότητας και με άλλες πολιτικούς χώρους, όπως για παράδειγμα τους Πράσινους και δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας.
Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές στην Ισπανία και στην Πορτογαλία αλλά και οι επικείμενες εκλογές στην Ιρλανδία και πως αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στην ΕΕ.
Θέμα της σύσκεψης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ ήταν και οι νεότερες εξελίξεις στην Ελλάδα, προπαντός οι μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ασφαλιστικό.
Εισηγητής αυτού του θέματος το Σάββατο το απόγευμα ήταν ο Έλληνας υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Όπως δήλωσε στη Deutsche Welle, στην παρέμβασή του διαβεβαίωσε τους πολιτικούς του φίλους ότι βασικός στόχος των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνηση και στο ασφαλιστικό είναι «η επιστροφή της χώρας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».
Εκτός αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συμβάλει ώστε η ΕΕ να επιστρέψει στις αρχικές της κοινωνικές και δημοκρατικές ρίζες.
Την ευθύνη για την απομάκρυνση από αυτές τις ρίζες φέρουν σύμφωνα με το ΚΕΑ οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές οι οποίες έχουν και αρνητικές επιπτώσεις για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Συντηρητικά κόμματα, φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες έχουν αποτύχει να αναχαιτίσουν την τάση αποξένωσης από την ΕΕ που παρουσιάζεται στα κράτη μέλη της ΕΕ.
Εκμεταλλευόμενοι αυτή την κατάσταση, δεξιοί και ακροδεξιοί λαϊκιστές έχουν καταφέρει να αυξήσουν την επιρροή τους.
Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν αυτή την εξέλιξη ,οι αριστερές δυνάμεις θα πρέπει να διατυπώσουν εναλλακτικές προτάσεις.
Βασικό τους χαρακτηριστικό θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της πολιτικής της σκληρής λιτότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης