Τελευταία Νέα
Διεθνή

Air France: Ζημίες 70 εκατ. τον Δεκέμβριο, εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων στις 13/11 στο Παρίσι

tags :
Air France: Ζημίες 70 εκατ. τον Δεκέμβριο, εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων στις 13/11 στο Παρίσι
Ο αντίκτυπος αυτός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στον συντελεστή πληρότητας των αεροσκαφών στις γραμμές προς Βόρεια Αμερική και Ασία και ειδικότερα με την Ιαπωνία, ανέφερε η Air France-KLM
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών στις 13 Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι είχαν αρνητικό αντίκτυπο της τάξης των 70 εκατ. ευρώ για την Air France-KLM τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με σημερινή σχετική ανακοίνωση της γαλλο-ολλανδικής εταιρείας.
Ο αντίκτυπος αυτός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στον συντελεστή πληρότητας των αεροσκαφών στις γραμμές προς Βόρεια Αμερική και Ασία και ειδικότερα με την Ιαπωνία, ανέφερε η Air France-KLM.
Οι αρνητικές αυτές συνέπειες έγινα σαφέστερες στις δύο τελευταίες εβδομάδες του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, η οποία σημείωσε ότι τον Δεκέμβριο του 2015 καταγράφηκε αύξηση 1,1% στη διακίνηση ταξιδιωτών έναντι του Νοεμβρίου, ενώ ο συντελεστής πληρότητας των αεροσκαφών υποχώρησε στο 82,9%.
Συνολικά τον Δεκέμβριο η Air France-KLM μετέφερε 6,721 εκατ. ταξιδιώτες.
Όσον αφορά τις γεωγραφικές ζώνες, καταγράφηκε μια μείωση της τάξης του 4,2% στις πτήσεις προς Ασία και 2% στις γραμμές μικρών και μεσαίων αποστάσεων, ενώ σημειώθηκε αύξηση στις γραμμές προς Βόρεια Αμερική (4%), Λατινική Αμερική (2,9%), Αφρική και Μέση Ανατολή (5,7%).
Στο σύνολο του 2015, η αύξηση μετακίνησης ταξιδιωτών του ομίλου ήταν 3%, ενώ μεταφέρθηκαν 89,821 εκατ. ταξιδιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης