Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Δύσκολες στιγμές για τις τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, λόγω πετρελαίου

Standard and Poor's: Δύσκολες στιγμές για τις τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, λόγω πετρελαίου
Προειδοποιεί ότι οι μειούμενες τιμές του πετρελαίου θα πλήξουν τις καταθέσεις των τραπεζών και την πιστωτική ανάπτυξη
Σε προειδοποιήσεις για τις τράπεζες των χωρών του Κόλπου προχωρά με νέα έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's, σημειώνοντας ότι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν δύσκολες στιγμές εξαιτίας των μειούμενων τιμών του πετρελαίου.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι πτωτικές τιμές του πετρελαίου θα πλήξουν τις καταθέσεις των τραπεζών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και την πιστωτική ανάπτυξη και επίδοση.
Το 2009 και το 2010, επισημαίνει η Standard and Poor's, μια έντονη πτώση στις τιμές του real estate και η κρίση ρευστότητας αποκάλυψαν περίσσεια μόχλευση και αδύναμες χρηματοδοτικές δομές για συγκεκριμένες εταιρίες που σχετίζονταν με το κράτος, όπως επίσης και έλλειψη κατάλληλων πρακτικών σε μερικές τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Ύστερα από ένα αρχικό σοκ στις τράπεζες που οδήγησε σε μια εμφανή επιδείνωση των επιδόσεων το 2009 και το 2010, η ρευστότητα άρχισαν να ρέει ξανά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα το 2010 υποστηριζόμενη από τις ισχυρότερες τιμές του πετρελαίου.
Ωστόσο, τώρα, σημειώνει o οίκος αξιολόγησης, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς οι τιμές του πετρελαίου είναι σημαντικά χαμηλότερα.
«Ενώ τότε οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν να ανακάμπτουν ύστερα από μερικούς μήνες αδυναμίας, αυτή τη φορά εκτιμούμε ότι θα παραμείνουν χαμηλά για μεγαλύτερη χρονική περίοδο», σημειώνει και προσθέτει ότι δεδομένου του ρόλου αυτού του εμπορεύματος στην οικονομία του μεγαλύτερου πετρελαιοπαραγωγού, η εγχώρια οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται, συνοδευόμενη από συνεχή μεταβλητότητα στις χρηματιστηριακές αγορές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και μια διόρθωση στην αγορά κατοικίας.
Ορισμένες τράπεζες και ειδικότερα οι πέντε που αξιολογεί η Standard and Poor's, θα πρέπει να είναι ικανές να ανταποκριθούν στην επερχόμενη καταιγίδα, όμως ευρύτερα, τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά, υπογραμμίζει ο οίκος αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης