Τελευταία Νέα
Πολιτική

Moscovici: Προχωράει η μείωση τιμών στην Ελλάδα – Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Moscovici: Προχωράει η μείωση τιμών στην Ελλάδα – Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις
Απάντηση του γάλλου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη
Το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα υπογραμμίζει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, με απάντησή του σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.
Επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, ο κ. Moscovici σημειώνει ότι «στην Ελλάδα προχωρά η μείωση τιμών που είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την καλύτερη κατανομή των επιπτώσεων της οικονομικής προσαρμογής».
Πιο συγκεκριμένα, ο επίτροπος καταγράφει την πρόοδο στην Ελλάδα, αφού επιβεβαιώνει ότι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, «οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των αγορών προϊόντων».
Επιπλέον, η Κομισιόν διαμέσου του Επιτρόπου της επισημαίνει ότι η προσπάθεια και οι μεταρρυθμίσεις όπως συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2015, οφείλουν να συνεχιστούν.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «στο μέλλον, οι αρχές προτίθενται να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να καταστήσουν τις επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές, μεταξύ άλλων με την άρση των υπόλοιπων εμποδίων στον ανταγωνισμό και με την απλούστευση της αδειοδότησης επενδύσεων».
Σημειώνει ότι ο κ. Παπαδημούλης είχε θέσει με ερώτησή του προς την Κομισιόν, το ζήτημα της ακαμψίας των τιμών στις ελληνικές ολιγοπωλιακές αγορές σε συνδυασμό με τις μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων.
Πιο συγκεκριμένα, ρωτούσε την Κομισιόν για το «πώς κρίνει την, εκ των πραγμάτων, πλήρη αποτυχία της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης των δύο Προγραμμάτων Προσαρμογής που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα», ενώ παράλληλα ζητούσε πληροφορίες για το αν η Κομισιόν «θα συμβάλει θετικά στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα στοχεύουν στην ενδυνάμωση του υγιούς και ισότιμου ανταγωνισμού, και όχι στην αποδυνάμωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης