Τελευταία Νέα
old

Αισιόδοξος ο Κατρούγκαλος για συμφωνία με τους επιστημονικούς φορείς - Συγκροτείται επιτροπή εμπειρογνωμόνων

Αισιόδοξος ο Κατρούγκαλος για συμφωνία με τους επιστημονικούς φορείς - Συγκροτείται επιτροπή εμπειρογνωμόνων
Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες αντιδρούν έντονα στην αύξηση των εισφορών τους και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
Η συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων αυτοαπασχολούμενων (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί).
Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες αντιδρούν έντονα στην αύξηση των εισφορών τους και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.
Η Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τριών επιστημονικών φορέων και φορείς του υπουργείου Οικονομικών θα συνεδριάσει υπό την προεδρεία του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας τη Δευτέρα, με χρονοδιάγραμμα εντός δύο ή τριών ημερών να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις.
Ο κ. Κατρούγκαλος, σε δήλωση του μετά τη συνάντηση εξέφρασε την αισιοδοξία ότι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.
«Η σκέψη που έχουμε είναι αθροίσουμε τη φορολογική και την ασφαλιστική επιβάρυνση ώστε να μην καταλήγει ένα δίκαιο σύστημα σε αποτελέσματα που σε ορισμένες περιπτώσεις να μην είναι δίκαια.
Θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα σύστημα ισονομίας δικαιοσύνης, ίδιων κανόνων για όλους τους Έλληνες, και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την κοινωνία πράγμα που ξεκινήσαμε από τώρα ώστε να ελέγξουμε και ενδεχόμενες συνέπειες ακραίες για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών και ασφαλισμένων», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης