Τελευταία Νέα
Οικονομία

Προειδοποιήσεις Αλεξιάδη στις τράπεζες για το αυξημένο κόστος των POS – Δεν θα σταθούμε θεατές

Προειδοποιήσεις Αλεξιάδη στις τράπεζες για το αυξημένο κόστος των POS – Δεν θα σταθούμε θεατές
Ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι τιμές που δίνουν οι τράπεζες για τα POS είναι υψηλές, ξεπερνώντας ακόμη και τα 350 ευρώ
Προειδοποιήσεις προς τις τράπεζες να μειώσουν την προμήθεια που λαμβάνουν για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Κόκκαλη, για τις τιμές των POS και τις προμήθειες των τραπεζών.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, «στόχος μας είναι να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, όχι τα έσοδα, τα κέρδη κάποιων» και πρόσθεσε ότι «το υπουργείο δεν θα σταθεί θεατής σ’ αυτή την ιστορία».
Ας σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός είχε συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο συμφώνησε στη λήψη μέτρων, ενώ ακολουθεί και συνάντησή του με τις τράπεζες.
Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, παρά το σχετικό αίτημα του υπουργείου, δεν έδωσε στοιχεία για το κόστος αγοράς των μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών αλλά και για προμήθειες που λαμβάνουν.
Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε τις τιμές που δίνουν οι τράπεζες για τα POS είναι υψηλές, ξεπερνώντας ακόμη και τα 350 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης