Πολιτική

Αλεξιάδης: Η κυβέρνηση πιέζει τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειές τους για συναλλαγές με πλαστικό χρήμα

Αλεξιάδης: Η κυβέρνηση πιέζει τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειές τους για συναλλαγές με πλαστικό χρήμα
Η κυβέρνηση επιδιώκει και τη μείωση του κόστους αγοράς-συντήρησης των μηχανημάτων συναλλαγών με πλαστικό χρήμα (PoS)
Πιέσεις σε όλες τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες που χρεώνουν σε συναλλαγές με πλαστικές κάρτες ασκεί η κυβέρνηση, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη να ετοιμάζεται να τους αποστείλει σχετική επιστολή.
Μάλιστα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν όλες οι «απαραίτητες ενέργειες» με στόχο και τη μείωση του κόστους αγοράς και συντήρησης των μηχανημάτων για συναλλαγές με πλαστικό χρήμα (Point of Sale - PoS).
Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε, ότι το υπουργείο του θα προωθήσει τις απαραίτητες διατάξεις και παρεμβάσεις που αφορούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, με στόχο την «ενίσχυση του αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και του λαθρεμπορίου».
Όπως επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης, οι τράπεζες και το υπουργείο Οικονομικών «πρέπει να συνεργαστούν για την αλλαγή της νοοτροπίας και για την εφαρμογή των ρυθμίσεων και όχι για να αυξήσουν κάποιοι τα κέρδη τους».
Ο ίδιος ανέφερε, ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, υπήρξε συμφωνία για το θέμα και θα ακολουθήσει και συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης